Nieuwsoverzicht 4 september

04/09/2020, 14u40 - Eerste coronavaccins in België verwacht tegen maart 2021

 

04/09/2020, 11u40 - 2 bevestigde coronapatiënten in het Jessa Ziekenhuis

 

Voor een volledig overzicht, surf naar de laatste nieuwrubriek op www.jessazh.be/corona.

 

04/09/2020, 9u55 - Werken: Gouverneur Verwilghensingel

Er vinden momenteel werken plaats op de Gouverneur Verwilghensingel in Hasselt ter hoogte van het kruispunt met de Koning Boudewijnlaan en de Universiteitslaan. Dit brengt een gewijzigde verkeerssituatie met zich mee. 


Nieuw asfaltwegdek tussen Via Media en Kiezelstraat

Sinds kort is het kruispunt van de Trichterheideweg, Via Media en Universiteitslaan weer volledig open.

Nu wordt ook de asfaltverharding op de Universiteitslaan (N702) tussen het kruispunt met de Via Media en het kruispunt met de Kiezelstraat vernieuwd. Deze werken zullen tijdens twee nachten in de week van 7 september plaatsvinden in 2 fases:

  1. vanaf donderdagavond 10/9 om om 20 uur: we vernieuwen eerst de buitenzijde van de rijweg (aan beide rijhelften: richting Hasselt en Diepenbeek)
  2. vanaf vrijdagavond 11/9 om 20 uur: vervolgens pakken we de binnenzijde van de rijweg aan (aan beide rijhelften: richting Hasselt en Diepenbeek)

 

Doorgaand gemotoriseerd verkeer kan de nachtelijke werken altijd voorbijrijden over één rijstrook in elke richting, aan een aangepaste snelheid. Het kruispunt met de Via Media/Trichterheideweg en dat met de Kiezelstraat vallen buiten de werfzone. De bioscoopsite, Park H en woonzones Wolske en Godsheide blijven dus bereikbaar voor lokaal autoverkeer vanaf de Universiteitslaan. Er is geen hinder voor voetgangers of fietsers op het dubbelrichtingsfietspad langs de Universiteitslaan.

 

Blik vooruit

Aansluitend, vanaf maandag 14 september, start het Agentschap Wegen en Verkeer met de vernieuwing van het kruispunt van de Universiteitslaan en de Kiezelstraat om het kruispunt overzichtelijker en veiliger maken voor elke weggebruiker. De werken duren een tweetal maanden. 


Via www.wegenenverkeer.be/hasselt vind je een gedetailleerd ontwerp en lees je alles over de verkeerssituatie tijdens de werken.

Overzicht actueel nieuws