Nieuwe ultramoderne operatiezaal in gebruik

Hybride zaal dr Arjan Koppert - IMG_2997 Onlangs heeft campus Virga Jesse een ‘hybride operatiezaal’ in gebruik genomen. Deze  hoogtechnologische ruimte bevat de meest geavanceerde apparatuur o.a. op het vlak van medische beeldvorming. Meerdere specialismen zullen hun endoprocedures in de ultramoderne operatiezaal uitvoeren.

 

Opereren met de meest geavanceerde beeldvorming

 

De hybride zaal zal twee dagen per week gebruikt worden door de vasculair chirurgen en twee dagen per week door de cardiologen. De vijfde dag is voorzien voor de radiologen. Het grootste voordeel is dat we kunnen opereren met de meest geavanceerde beeldvorming. Door de aanwezigheid van hoogtechnologische low dose beeldvorming kunnen we nog meer gedetailleerd werken onder RX-beeldvorming. In vergelijking met de procedures via C-boog zijn langere scopietijden mogelijk – belangrijk bij complexe ingrepen – met een beduidend betere beeldkwaliteit.

 

De radiologen zullen met deze apparatuur voornamelijk embolisaties uitvoeren terwijl de zaal ook over alle infrastructuur beschikt om interventionele cardiologie en electrofysiologie mogelijk te maken. Ook onze groep met vijf vasculair chirurgen, een van de grootste diensten in Vlaanderen, is zeer tevreden met deze operatiezaal. Door een sterk stijgend aantal endoprocedures is deze hoogtechnologische zaal voor ons een absolute en welgekomen must.

Overzicht actueel nieuws