Nieuwe speeltuigen voor kinderafdeling

speelhoek pediatrie img_7537 De patiëntjes op de kinderafdeling van het Jessa Ziekenhuis hebben nieuw speelgoed en speeltuigen gekregen. Kunstwerkjes van bekende Hasselaren en politici werden via Kiwanis Zolder Terlaemen per opbod verkocht. Dat leverde 5000 euro op en dat bedrag ging naar de kinderafdeling. Vrijdagavond 8 november werden de speeltuigen ingehuldigd.

 

Op het terras van de kinderafdeling van het Jessa Ziekenhuis  campus Virga Jesse pronkt een groot houten speeltuig met glijbaan. “Vanaf de lente zal het speeltuig pas écht gebruikt kunnen worden,” vertelt hoofdverpleegkundige Veerle Lynen. “Gelukkig kunnen we onze patiëntjes binnen al veel speelplezier geven. Dankzij de veiling van Kiwanis hebben we ook nog binnenspeelgoed, educatieve spelletjes die opgehangen worden aan de muur, stoeltjes en tafeltjes gekregen.”

 

Kiwanis Zolder-Terlaemen trok vorig jaar met een bijzondere vraag naar bekende Hasselaren. “We hebben hen gevraagd om penseel en verf te gebruiken om een schilderij te maken dat we zouden kunnen veilen voor de kinder- en jeugdafdeling van het Jessa,” legt Raymond Naets van Kiwanis Zolder-Terlaemen uit. “Iedereen was onmiddellijk enthousiast. Onder andere burgemeester Hilde Claes, enkele schepenen, maar ook Patje Krimson, Louis Verbeeck, Hannelore Knuts en alle presentatoren van TV Limburg hebben zich op doek en schilderkunst gestort. Hun werken hebben we per opbod verkocht.”

 

De werken die op de veiling het meest opbrachten waren die van Willy Claes en van de Hasseltse kunstenaar Philippe Lebeau.

Overzicht actueel nieuws