Limburgse ziekenhuizen staan voor transparantie in de zorg

witjeDe Limburgse algemene ziekenhuizen nemen deel aan het Vlaams Indicatoren Project en stellen vanaf 4 juni hun kwaliteitsindicatoren beschikbaar op de centrale website www.zorgkwaliteit.be. Door het delen van deze gegevens tussen alle Limburgse ziekenhuizen geven ze een duidelijk signaal dat het goed zit met de kwaliteit van onze zorg in Limburg!

 
Op Limburgs niveau is er zeer regelmatig overleg tussen de artsen en directies van de verschillende ziekenhuizen. Hierbij staat de kwaliteit van de zorg in onze provincie op de eerste plaats. Kwaliteitsindicatoren, zoals ze nu gepubliceerd zijn op de website van het Vlaams Indicatoren Project www.zorgkwaliteit.be, helpen patiënten en andere zorgverleners om de kwaliteit van de zorg te beoordelen. Ze geven een idee over de kwaliteit van ‘een stukje van de zorg’ maar mogen niet los van elkaar bekeken worden. Er zijn ook nog andere factoren die kunnen verklaren waarom een ziekenhuis op een indicator iets beter of iets minder goed scoort dan een ander ziekenhuis. Ziekenhuizen kunnen dus niet enkel vergeleken worden op basis van deze indicatoren.

 

“Kwaliteitsindicatoren stimuleren ook onze zorgverleners om de kwaliteit van de zorg steeds optimaal te houden”, zeggen de Limburgse ziekenhuizen. “Een mooi voorbeeld hiervan is de zorg voor kankerpatiënten. De kankerspecialisten en de hoofdartsen van de Limburgse ziekenhuizen streven naar provinciebrede kwaliteitsgaranties voor elk type van kanker. Voor verschillende types van kanker werden hiervoor werkgroepen opgestart met de betrokken specialisten. We willen de samenwerking rond kankerzorg in onze provincie dit jaar nog verder verbeteren.”

 

“Als hoofdartsen van de Limburgse ziekenhuizen zijn we zeer tevreden met onze resultaten”, klinkt het in de Limburgse ziekenhuizen. “Door met deze kwaliteitsindicatoren naar buiten te komen, tonen we aan dat we in onze provincie al langer samenwerken aan continue kwaliteitsverbetering en dat dit resultaat oplevert.”

 

De Hoofdartsen – Medisch directeurs van de Limburgse Algemene Ziekenhuizen:

Dr. Marnix Goethals, Mariaziekenhuis, Overpelt

Dr. Luc Geutjens, Sint-Franciscus Ziekenhuis, Heusden-Zolder

Dr. Patrick Itterbeek, Sint-Trudo Ziekenhuis, Sint-Truiden

Prof. Dr. Dirk Ramaekers, Jessa Ziekenhuis, Hasselt

Dr. Maarten Rosseel, Ziekenhuis Maas & Kempen, Bree-Maaseik

Dr. Jeltsje Tack, AZ Vesalius, Tongeren

Dr. Griet Vander Velpen, Ziekenhuis Oost Limburg, Genk

Overzicht actueel nieuws