Jessa Ziekenhuis verwelkomt prof. dr. Hein Heidbuchel

dr. Heidbuchel Hein Dr. Yves Breysem, algemeen directeur van het Jessa Ziekenhuis, reageert verheugd op de komst van prof. dr. Hein Heidbuchel. “De komst van prof. dr. Heidbuchel kadert binnen ons streven om topklinische en hoogkwalitatieve zorg aan te bieden aan patiënten uit Limburg en omstreken. Dit betekent natuurlijk ook dat we blijvend investeren in het aantrekken van hooggekwalificeerde artsen zoals prof. dr. Hein Heidbuchel of recent dr. Alaaddin Yilmaz, expert op gebied van minimaal invasieve hartchirurgie.”

 

Dr. Heidbuchel zal zich binnen het Hartcentrum van het Jessa Ziekenhuis(*) verder toeleggen op de uitbouw van een hoogstaande en performante therapie voor hartritmestoornissen, sportcardiologische hartritmestoornissen en de ontwikkeling van een adviescentrum inzake voorkamerfibrilatie. Hij zal hiervoor samenwerken met het bestaande team van 5 aritmologen. Vier van hen zijn actief in het Jessa Ziekenhuis: dr. Johan Vijgen (kliniekhoofd elektrofysiologie), dr. Dagmara Dilling-Boer, dr. Pieter Koopman en prof. dr. Hein Heidbuchel. Dr. Joris Schurmans is actief in het St.-Franciskusziekenhuis in Heusden-Zolder.

 


(*) Het Jessa Ziekenhuis beschikt over één van de twaalf erkende zorgprogramma’s in België voor zware cardiale pathologie, type B3. Dit betekent dat zowel invasieve cardiologie als hartchirurgie aanwezig zijn.

Het Jessa Ziekenhuis krijgt dagelijks verwijzingen van patiënten voor katheterisaties, ballondilataties, onderzoeken van de elektrische geleiding en operaties vanuit verschillende ziekenhuizen uit Limburg en omstreken.

Overzicht actueel nieuws