Jessa vraagt het aan

ik vraag het aan Bij Jessa gaan we onze potentiële medewerkers voortaan létterlijk verleiden met de nieuwe, ietwat prikkelende baseline ‘Ik vraag het aan’. De campagne verwijst met een knipoog naar dat eerste allereerste afspraakje, zij het in dit geval tussen werkgever en sollicitant.

 

De slogan

Karel Bosmans, personeelsdirecteur, licht toe: “De slogan straalt zowel engagement als warmte en menselijkheid uit. En ik voel er een positieve vibe in. Exact dat wat we als werkgever willen uitstralen.” De slogan klinkt voor velen misschien wat nostalgisch en herinnert ons aan dat eerste afspraakje waarop beide partijen vurig hopen dat de klik wederzijds is.


Bosmans: “We trekken die gedachte door naar onze campagne omdat een sollicitatiegesprek eigenlijk ook zo’n eerste date is. Wij, als werkgever, hopen dat de kandidaat waarin we geloven voor ons kiest en bij ons blijft.”

 

Het zijn de extra’s die tellen

Het Jessa Ziekenhuis investeert al jaren in arbeidsmarktcommunicatie omdat ze als werkgever, bewust, zéér selectief aanwerft. Bosmans: “Elke werknemer of arts die voor Jessa tekent, moet dat tikkeltje extra in zijn of haar mars hebben. Ze moeten het gevoel hebben dat ze meer doen dan ‘ergens werken’. We hameren daar heel erg op tijdens onze selectiegesprekken. Een patiënt zou ‘goede’ zorg in elk ziekenhuis moeten krijgen. ‘Warme en persoonlijke’ zorg is dat extraatje waarmee je het verschil kan maken.”

 

Knelpuntberoep

Het was onlangs nog in de actualiteit: verpleegkundige is momenteel hét knelpuntberoep bij uitstek. In het Jessa Ziekenhuis zijn er momenteel een 10-tal vacatures voor verpleegkundigen. “Dat is relatief weinig”, zegt Ludo Meyers, directeur patiëntenzorg. “Ik zie hiervoor meerdere oorzaken. Ten eerste: we vergoeden de onregelmatige uren beter dan in de omliggende ziekenhuizen. Ten tweede, we proberen onze stagiairs goed te begeleiden zodat ze nadien aan ons denken als ze aan het solliciteren gaan. En ten derde: er is weinig verloop. Uit een engagementsmeting bij ons personeel blijkt dat men het evenwicht tussen werk en privé als ‘zeer goed’ ervaart.”

 

Check alle vacatures op www.ikvraaghetaan.be

Overzicht actueel nieuws