Jessa verwelkomt prof. dr. Dirk Ramaekers als medisch directeur

witje IMG_0179 Prof. dr. Dirk Ramaekers is de nieuwe medisch directeur van het Jessa Ziekenhuis. Hij volgt binnenkort  dr. Yves Breysem op, die deze functie tijdelijk combineerde met de functie van algemeen directeur.

 

Prof. Dirk Ramaekers heeft een uitgebreide ervaring opgedaan als algemeen medisch directeur bij ZNA Antwerpen en directeur gezondheidsbeleid bij de Christelijke Mutualiteiten. Als voorzitter van het VIP²-forum (Vlaams Indicatoren Project) stond hij mee aan de wieg van de ontwikkeling van kwaliteitsindicatoren voor Vlaamse Ziekenhuizen.

 

“We investeren sterk in een innovatief en kwaliteitsvol zorgaanbod met nadruk op patiëntbetrokkenheid”, vertelt dr. Yves Breysem. “Met de komst van prof. Dirk Ramaekers kan het Jessa Ziekenhuis zijn voortrekkersrol op het vlak van kwaliteit en patiëntveiligheid verder uitbouwen. Hij kent immers als geen ander het belang van kwaliteitsvolle zorg die op een duidelijke en transparante manier gecommuniceerd wordt naar verwijzers en patiënten. In 2008 waren we het eerste Belgische ziekenhuis dat het NIAZ-kwaliteitslabel kreeg toegekend. Begin 2016 hopen we voor de derde keer een NIAZ-QMentum accreditatie te behalen. De voorbereidingen hiervoor lopen volop.”

Overzicht actueel nieuws