Jessa vertroetelt voortaan iedereen met eigen radiostation

Patiënten, bezoekers en personeel van het Jessa Ziekenhuis hebben vanaf vrijdag 28 september 24/7 hun eigen radiostation. Ook het thuisfront kan meegenieten want STUDIO JESSA - met als baseline “voel je goed, voel je beter” - is ook te horen via het internet. De aftrap gebeurt om 14 u. in de inkomhal van campus Virga Jesse. Alles is live te volgen op het tv-scherm in alle kamers van de drie Jessa campussen. Dit radioconcept (168 uur uitzending per week) is uniek voor een Vlaams ziekenhuis en wordt waar gemaakt door 22 vrijwilligers.

De programmatie van STUDIO JESSA is erg gevarieerd. Wat de muziekgenres betreft, is er voor elk wat wils. Het is bovendien afgestemd op het tijdstip van de dag, zegt één van de bezielers en projectverantwoordelijke Marc Deferme: “We willen een breed publiek aanspreken. De muziekstijl leunt aan bij die van Radio 2: melodieuze en herkenbare muziek die in de voormiddag wellicht wat pittiger zal zijn dan in de avonduren. We brengen om het uur nieuwsbulletins en een aantal eigen programma’s. ‘Bezoekuur’ is een verzoekplatenprogramma, ‘Roomservice’ brengt vooral nieuws en weetjes over het Jessa Ziekenhuis en in ‘Dienst inbegrepen’ kiest het personeel van Jessa de muziek.”

 

Thema’s

Elke dag, tussen 21 en 22 u. is er een themaprogramma. Op dinsdag bijvoorbeeld een uur lang enkel Franstalige muziek. Of op donderdag Evergreens. ’s Nachts programmeert Studio Jessa ‘Muziek om bij weg te dromen’ gevolgd door New Age muziek en daarna het licht klassieke genre.

 

Ook voor het thuisfront

De 22 vrijwilligers van de vzw VRTO die dit nieuwe radioconcept op de wereld zetten, zijn geen groentjes. Marc Deferme: “Velen van ons zijn al 30 jaar betrokken bij VRTO, die sinds 1975 als huisomroep van het Jessa Ziekenhuis patiëntgerichte programma’s maakt, zij het dan veel beperkter. We vonden het de hoogste tijd om uit te breiden, te moderniseren én te professionaliseren. Vandaar deze nieuwe look & feel met een eigentijdse aanpak. Studio Jessa is 24 uur per dag te beluisteren via meerdere kanalen. Vanuit het ziekenhuisbed via tv-kanaal 93, en voor familie of vrienden thuis, ook via het internet (studiojessa.be).

 

Luister nu

Zin om naar de live uitzending van Studio Jessa te luisteren? Klik dan op onderstaande banner!

 

livestream

Overzicht actueel nieuws