Jessa richt medisch investeringsfonds op

Hybride zaal dr Arjan Koppert - IMG_2997 Het Jessa Ziekenhuis is een groot geaccrediteerd referentieziekenhuis. Reeds jaren bieden we hoogtechnologische en kwaliteitsvolle zorg aan onze patiënten. Als ziekenhuis willen we – samen met onze netwerkziekenhuizen - onze patiënten deskundige en innovatieve zorg blijven bieden. We willen de beste zorg dicht bij huis aanbieden zodat patiënten kunnen blijven kiezen voor het Jessa Ziekenhuis. Dit vraagt blijvende investeringen in kwaliteit en hoog technologische zorg volgens de laatste wetenschappelijke inzichten. De huidige financiering van de ziekenhuizen voorziet onvoldoende middelen om deze investeringen mogelijk te maken.


Om in de toekomst de Limburgse patiënten steeds te verzekeren van de beste kwaliteit van zorg dicht bij huis o.a. op gebied van moderne technologieën, heeft het Jessa Ziekenhuis besloten om een medisch investeringsfonds op te richten. De financiering van dit fonds gebeurt via een verhoging met 50% van de ereloonsupplementen op een 1-persoonskamer, met ingang vanaf 16 januari 2017. Conform de wetgeving worden ereloonsupplementen nooit aangerekend op een 2-persoonskamer. De arts ontvangt geen extra inkomsten als gevolg van deze verhoging. Limburg is de laatste provincie in België waar een verhoging van de ereloonsupplementen wordt doorgevoerd.


De verhoging gaat volledig naar een nog op te richten medisch investeringsfonds voor de aankoop van hoogtechnologische apparatuur. De patiënt heeft steeds de vrije keuze in kamertype. Dank zij het medisch investeringsfonds kunnen alle patiënten, van 1-persoons en 2-persoonskamers, dus genieten van de meest recente innovatieve behandelingen bij Jessa.


Naast duiding bij het maken van de afspraak bij de behandelende arts, voorinschrijving of op moment van opname, kan de patiënt ook via onze prijslijn 011 33 58 28 en de ziekenhuiswebsite financiële informatie krijgen over de kostprijs van opname en behandeling.

Overzicht actueel nieuws