Jessa ontkent elke betrokkenheid met fraudezaak

Het Jessa Ziekenhuis is via de pers op de hoogte gebracht van een gerechtelijk onderzoek naar een omvangrijke fraudezaak. Volgens de pers zou daarbij een arts betrokken zijn, die bij Jessa werkzaam is. Het ziekenhuis en haar artsen distantiëren zich expliciet van deze feiten. Het gerecht moet nu haar werk doen en we verlenen onze volledige medewerking aan het onderzoek.

 

Dergelijke feiten brengen het ziekenhuis en haar artsen ook ernstige reputatieschade toe. De Raad van Bestuur en de Medische Raad zullen zich voor deze reputatieschade dan ook burgerlijke partij stellen tegen de personen die door de strafrechter eventueel veroordeeld zullen worden.

 

De betrokken arts mag van de gerechtelijke instanties zijn medische praktijk verder uitoefenen. Zodra het Jessa Ziekenhuis zelf over meer informatie in deze zaak beschikt, zal zij zich verder beraden.

 

Voor de Jessa patiënten was er op geen enkel ogenblik enig gevolg. We benadrukken dat er geen enkele andere Jessa arts of Jessa medewerker in deze zaak gehoord werd door de gerechtelijke instanties. Alle artsen en medewerkers van Jessa blijven zich sterk inzetten voor de hoogkwalitatieve zorg waar we bekend voor zijn.

Overzicht actueel nieuws