Jessa-medewerkers schenken Pukkelpop-opbrengst aan ‘Hart achter de Muur’ van theatergezelschap Het Gevolg

Knipsel Een aantal gezamenlijke activiteiten van Jessa-medewerkers op het populaire zomerfestival Pukkelpop hebben een mooie som geld opgeleverd. Een belangrijk deel daarvan, 7000 euro, wordt aan Het Gevolg geschonken. Dit theatergezelschap uit Turnhout werkt met mensen met beperkingen in de maatschappij. Het geld wordt gebruikt voor de heropbouw van hun theaterzaal.

 

Nadat een aangrenzend bouwproject de achtermuur van hun theaterzaal destabiliseerde, staat de bezieler van Het Gevolg, Stefan Perceval, zowel voor een financieel als een praktisch probleem. De muur moet worden afgebroken en heropgebouwd. Zolang dat niet gebeurd is, kan de theaterprojectwerking niet worden verder gezet. Perceval lanceerde daarom het project ‘Hart achter de Muur’.

 

Wie is Het Gevolg?

Naast een gewone programmatie voor kinderen en jongeren, staat Het Gevolg bekend om z’n zogenaamde ‘Hartenprojecten’. Voor deze producties werkt het theatergezelschap samen met mensen die buiten het reguliere maatschappelijke circuit vallen: anderstalige nieuwkomers, jonge vluchtelingen, mensen in armoede … De kracht van het theater zorgt ervoor dat zij opnieuw de kracht in zichzelf ontdekken en opnieuw de moed vinden om bij het dagelijkse leven aan te knopen. De topkwaliteit van hun werking werd eerder al opgemerkt door Vlaams minister van Cultuur, Sven Gatz.

 

Stefan Perceval, Algemeen Directeur van Het Gevolg, is uiteraard erg tevreden met de bijdrage. “Dankzij deze schenking kunnen we onze werking verder versterken én bouwen aan een toekomst waar de mens achter de kunstenaar en de kunstenaar in de mens centraal staat.”

 

Eerdere samenwerking

Het is niet de eerste keer dat medewerkers van het Jessa Ziekenhuis op Pukkelpop geld inzamelen voor een maatschappelijk doel. Vorig jaar ging de opbrengst naar de opleiding reanimatie met AED-toestellen van de politie LRH (Limburg Regio Hoofdstad).

Overzicht actueel nieuws