Jessa genomineerd voor I2C awards

Van 7 tot 9 oktober 2015 vindt in de Nekkerhal in Mechelen dé vakbeurs voor de zorgsector “Expo60+” plaats. Tijdens de beurs zullen de I2C awards uitgereikt worden. I2C staat voor Innovation to Care en bekroont de beste ideeën die het comfort, de leefbaarheid of de duurzaamheid van een zorginstelling verbeteren. Het Jessa Ziekenhuis is met deze 2 projecten genomineerd voor een award.

 

Stemmen kan via deze link.

 

Nominatie 1: Inrichting psychogeriatrie

awards - Opening psycho-geriatrie - IMG_9848 Om de dementerende patiënten zo goed mogelijk te laten functioneren en verwarring te beperken, werd gekozen voor een ongewone inrichting met aangepaste dimbare verlichting. Een fel kleurenpallet met contrasten, gekleurde WC-brillen en handgrepen, een boekenkast bestickerde uitgang en een hoog huiskamergehalte zorgt ervoor dat de dementerende patiënten zich er veilig in thuisvoelen. Dit concept faciliteert de mogelijkheden voor observatie en therapie voor de zorgverleners.

 

Wie haalt voordelen uit dit idee?

De patiënten, de familieleden, de mantelzorgers, de zorgverleners, medewerkers van de ondersteunende diensten zoals onderhoud, externe zorgorganisaties.

 

Wat zijn de belangrijkste troeven van het idee?

Creatie van rust Verhoogd veiligheidsgevoel voor de patiënt, familie en zorgverlener. Fel kleurengebruik voor duidelijkheid en structuur: dementievriendelijk Soberheid van de kamers en huiselijkheid van de leefruimtes werkt richtingaangevend. Warmte en gezelligheid beperken de impact van de cleane-afstandelijke-koude ziekenhuisomgeving.

 

Nominatie 2: Halve deuren op campus SU

awards - halve deuren IMG_2551 Mensen met een wegloopgedrag worden onrustig als de kamerdeur dicht is. Vermits wij een fixatie-arme policy gebruiken zorgt de installatie van een halve deur voor een rustigere kameromgeving. Patiënt beleeft alles wat op de gang gebeurt en heeft geen opgesloten gevoel. Patiënt heeft geen wegloopgedrag meer.

 

Wie haalt voordelen uit dit idee?
Zowel het personeel, patiënten als familie. De patiënt is veel rustiger en heeft veel minder de neiging om de kamer te willen verlaten. Dit zorgt ook voor wat rust en is minder belastend bij het personeel en voor de familie is het veel leuker als de patiënt niet "opgesloten" wordt.

 

Wat zijn de belangrijkste troeven van het idee?

Gemakkelijk te maken door de eigen technische dienst. Wegneembaar en verplaatsbaar. Aanpasbaar voor alle deuropeningen. Enkele halve deuren volstaan voor een instelling.

Overzicht actueel nieuws