Jessa boekt bedrijfsresultaat van 7,7 miljoen euro.

Jessa sluit het boekjaar 2016 af met een bedrijfsresultaat van 7,7 miljoen euro, een stijging met 1,4 miljoen euro ten opzichte van 2015. Het netto resultaat bedraagt 11,2 miljoen euro.

 

Met dit mooie resultaat blikt algemeen directeur dr. Yves Breysem tevreden terug op 2016. “Dit mooie resultaat danken we aan onze artsen en medewerkers. Zij werken elke dag om een hoog kwalitatieve en efficiënte zorg aan onze patiënten te bieden. We willen ons ziekenhuis financieel gezond houden en voor voldoende middelen zorgen om onze ambities verder te realiseren.”

 

De overheid geeft duidelijk het signaal dat er verder bespaard zal moeten worden en elk ziekenhuis staat voor dezelfde uitdagingen. Dr. Breysem: “Blijvende inspanningen in tijden van schaarse middelen en vele uitdagingen voor een warme zorg met patiëntenbetrokkenheid zijn absoluut nodig. We blijven dan ook investeren in medische apparatuur, ICT, noodzakelijke verbouwingen, en een reserve voorzien voor onze nieuwbouw… In 2017 is er een investeringsbudget van 21 miljoen euro voorzien.”

 

De uitstekende resultaten van 2016 zijn alvast een opsteker om met vertrouwen de toekomst aan te vatten.

Overzicht actueel nieuws