Herkenrode Huisartsenwachtpost voortaan op campus Virga Jesse

26 - IMG_1420 De huisartsenwachtpost van de Herkenrode Huisartsen verhuist 1 juli naar Huis 9 op campus Virga Jesse. Inwoners van Hasselt, Zonhoven en Diepenbeek kunnen er tijdens het weekend en op feestdagen terecht voor dringende medische problemen die niet kunnen wachten tot de eigen huisarts terug bereikbaar is. De nieuwe wachtpost komt er in samenwerking met het Jessa Ziekenhuis.

 

De afgelopen 10 jaar konden de inwoners van Hasselt, Diepenbeek en Zonhoven terecht in de Huisartsenwachtpost op de Welzijnscampus in Hasselt. “We verhuizen naar een nieuwe en mooie locatie in Huis 9 op campus Virga Jesse, met 2 ruime consultaties, een extra technische consultatie, slaapgelegenheid voor de wachtarts en de chauffeur en een ruimte voor ons secretariaat, alles onder 1 dak”, vertelt dr. Rik Carlier, voorzitter van de Herkenrode Huisartsenkring. “Deze verhuis betekent een comfortverbetering voor de patiënten, voor onze artsen en medewerkers.” 

 

Dr. Carlier: “De realisatie van de huisartsenwachtpost is een uitloper van het samenwerkingsakkoord dat de Herkenrode Huisartsenkring en het Jessa Ziekenhuis als één van de eersten in België afsloten op 27 april 2016. De wachtpost ligt naast campus Virga Jesse waardoor wij vlot beroep kunnen doen op de dienst radiologie, labo en de spoeddienst van het ziekenhuis. Door de nieuwe locatie dichtbij spoed lopen wij en het Jessa Ziekenhuis vóór op een door de overheid geplande evolutie. De overheid vraagt dat in de toekomst de huisartsenwachtposten zoveel mogelijk aansluiten op spoeddiensten van een ziekenhuis. In een latere fase opent dit vooruitzichten op samenwerkingsvormen die de kwaliteit en efficiëntie van de zorg kunnen verbeteren.”

 

In 2015 en de voorbije jaren hielp de Herkenrode Huisartsenwachtpost ieder jaar meer dan 9.000 patiënten verder. “Maar ik wil bij deze gelegenheid toch ook een oproep lanceren aan onze inwoners”, voegt dr. Carlier nog toe. “Kies voor een vaste huisarts of huisartsenpraktijk en maak zoveel mogelijk gebruik van het ruime aanbod van huisartsen, specialisten en ziekenhuis binnen de normale werkuren. Op een wachtdienst doe je enkel beroep voor dringende gezondheidsproblemen waarmee je niet kan wachten tot de volgende werkdag van je huisarts.”

 

Praktische informatie: 

Tel.: 011 33 65 33

 

  • De huisartsenwachtpost ligt op de campus Virga Jesse (Stadsomvaart 9) en is geopend:
  • Elk weekend vanaf zaterdagochtend  8 uur tot maandagochtend  8 uur
  • Elke feestdag vanaf de avond voordien om 20 uur tot de dag na de feestdag om 8 uur
  • Tijdens het weekend en feestdagen is er vrije raadpleging van 8 tot 22 uur (aanmelden vóór 21 uur).
  • Na 22 uur zijn er enkel huisbezoeken.

 

Officiële opening

Voor een sfeerverslag van de officiële opening verwijzen we u graag naar onze facebookpagina.

Overzicht actueel nieuws