Hasseltse Rotary Clubs zorgen voor inrichting loungeruimtes ter ondersteuning van getroffen familieleden en zorgverleners

05 - IMG_6175
De 3 Hasseltse Rotaryclubs hebben zich alweer van hun warmste kant laten zien. Ze besloten om het Jessa Ziekenhuis te ondersteunen door de kosten van de inrichting van een aantal broodnodige gespreksruimtes en rustplekken voor hun rekening te nemen.  

 

Zowel in campus Virga Jesse als in campus Salvator kunnen familieleden van palliatieve en overleden covid-19 patiënten in een familieruimte terecht voor een rustige babbel, met elkaar, of met onze psychologen. De social distancing regels werden uiteraard gerespecteerd.   

 

Yves Breysem, algemeen directeur: “We kunnen met de steun van de Rotary 2 familieruimtes en 2 ruimtes voor artsen en medewerkers op een gezellige manier inkleden. De meubels en de planten huren we gedurende 3 maanden. Het zijn deze extraatjes die het in moeilijke situaties een tikkeltje draaglijker maken. Alweer een bijzonder initiatief dat we met veel dankbaarheid aanvaarden.”   

 

Loungeruimte voor artsen en medewerkers

Ook artsen en zorgverstrekkers hebben het zwaar. De druk is enorm. Op het werk, maar ook in hun privéleven.

 

Rotary Clubs Hasselt: “Volgens de wetenschappers zal deze crisis nog een hele tijd duren. En onze helden van de zorg moeten het kunnen volhouden. Een aangename plek om even uit te blazen bleek zeer welkom. We hebben vooraf gevraagd waarmee we het hele zorgteam een plezier zouden doen, en dit kwam uit de bus. Het is fijn voor de 3 Rotary clubs om op deze manier onze solidariteit te tonen ten aanzien van iedereen in het Jessa Ziekenhuis. Zowel het personeel als de patiënten.”

 

Sinds deze week zijn de 3 medewerkerslounges in de verschillende campussen ook uitgerust met een massagestoel. Voor campus Virga Jesse werd die ons tijdelijk ter beschikking gesteld door Gharieni Benelux. De twee anderen huren we voor een maand.  

 

Sfeerbeelden

Overzicht actueel nieuws