Hasselt Zorgstad verbindt alle Hasselaren via een uniek platform

Het project ‘Hasselt Zorgstad’ is ‘ready for take-off’. Dit gemeenschappelijk project van Stad Hasselt, Jessa Ziekenhuis en Hogeschool moet gaan fungeren als bindmiddel tussen zorgorganisaties, overheid, kennisinstellingen, bedrijven én burgers die initiatieven nemen rond zorg en welzijn. Kortom, de som van mensen en projecten moet straks resulteren in een  efficiënte zorgstad, waar de gezondheid van burgers voorop staat. Hoe beter onze samenwerking, hoe beter onze zorg en ieders welzijn. Concreet plan? Elke Hasselaar gezond houden zolang het kan, en de beste zorg geven wanneer die nodig is.

 

Januari is de maand van de goede voornemens: hét uitgelezen moment voor Stad Hasselt,  het Jessa Ziekenhuis en Hogeschool PXL om zorgplatform www.hasseltzorgstad.be te lanceren. Hasselt Zorgstad zet de Hasselaar opnieuw centraal. Meer dan ooit is er behoefte aan verbinding, aan voelbaar contact in de buurt. Het is belangrijk daarvoor bedachtzaam te blijven in een tijdperk dat almaar digitaler wordt. Sociale innovatie is even belangrijk als technologische innovatie.

 

Innovatief kennis- en verbindingsplatform

 

Op www.hasseltzorgstad.be kan iedereen zich registreren en op de hoogte blijven over alles wat rond zorg en welzijn in Hasselt gebeurt. Gezondheid en zorg zijn immers niet de taak van één persoon, of -in dit geval- van 3 organisaties. Sinds de lancering van het idee in april jl, engageerden zich inmiddels 100 ambassadeurs en tientallen organisaties, verenigingen en bedrijven voor het project. Al hun inspirerende initiatieven rond de 5 pijlers van Hasselt Zorgstad, zullen na te lezen op een kennis- en verbindingsplatform.   

 

Burgemeester Nadja Vananroye, initiatiefneemster: “Als burgemeester geloof ik sterk in de regierol van een lokaal bestuur, in het samen aan één tafel brengen van de juiste mensen.  Hasselt Zorgstad is dé (digitale) tafel waaraan we onze vele zorgorganisaties, kennisinstellingen, bedrijven én burgers verzamelen om samen met ons na te denken en initiatieven op te zetten rond zorg en welzijn.  We zijn er als stadsbestuur immers van overtuigd dat een zorgzame stad de opdracht is van ons allemaal.”

 

Ben Lambrechts, directeur van de Hogeschool PXL vult aan: “Als we naar Google Maps kijken, zien we dat in Hasselt alle zorg die we nodig hebben, aanwezig is. Hasselt is al een zorgstad. Maar door de verbindingen nadrukkelijk te leggen en connecties aan te scherpen, gaan we in Hasselt een stap verder. Zo garanderen we zorg in de toekomst.”

 

Dr. Yves Breysem, algemeen directeur van het Jessa Ziekenhuis: “Een zorgstad bouw je niet alleen. De inzet en toewijding van duizenden professionals en vrijwilligers in onze stad inspireren om samen te zorgen voor morgen. We verbinden mensen. Delen ervaringen. En doen acties. Niet alleen, maar sámen bouwen we Hasselt Zorgstad, dat is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.”

 

Foto's

De foto's van de kick-off van Hasselt Zorgstad vind je hier.

Overzicht actueel nieuws