Dr. Philippe Gillis gehuldigd als alumnus van het jaar

Jessa pediater dr. Philippe Gillis is woensdag 4 december in Leuven gehuldigd als alumnus van het jaar. De oud-studenten van de faculteit Geneeskunde van de KU Leuven kozen hem omwille van zijn verdienste als stageleider en zijn inzet voor medische ontwikkelingssamenwerking.

 

Sinds 2006 gaat Alfagen, de vereniging van alumni van de faculteit geneeskunde van de KU Leuven, op zoek naar een arts met een uitmuntend parcours op vlak van onderzoek, onderwijs en maatschappelijke dienstverlening. “Dokter Gillis wordt beloond omdat hij als stageleider verantwoordelijk is voor de opleiding van de artsen in het zevende en het achtste jaar,” vertelt professor Chris Geens, voorzitter van Alfagen. “Voor de toekomstige specialisten is het heel belangrijk dat ze een degelijke opleiding krijgen in perifere ziekenhuizen. Dat is maatschappelijke dienstverlening en dat is een onderschatte pijler van de missie van de KU Leuven.”

 

De 4000 alumni van Alfagen mogen elk jaar een suggestie doen voor ‘Alumnus van het jaar’. Het bestuur van de faculteit geneeskunde van de KU Leuven en het bestuur van Alfagen maken op basis daarvan een shortlist. Een klein comité kiest daarna de uiteindelijke winnaar.

 

Dokter Gillis werd woensdagavond in de Faculty Club in Leuven in de bloemetjes gezet.

Overzicht actueel nieuws