Cardioloog dr. Pascal Vranckx, wereldwijd bij meest geciteerde onderzoekers in vakgebied

Cardioloog-intensivist Pascal Vranckx, medisch diensthoofd Cardiale Intensieve Zorgen in het Hasseltse Jessa Ziekenhuis en professor aan UHasselt, behoort -binnen zijn vakgebied- tot de meest belangrijke wetenschappelijke influencers van het voorbije decennium. Die eer valt hem te beurt omdat hij als onderzoeker, het meest geciteerd werd door collega’s uit dezelfde discipline. Wereldwijd.

 

Het Amerikaanse bedrijf Clarivate rangschikt elk jaar uit 21 disciplines ruim 6000 onderzoekers die de voorbije 10 jaar, wereldwijd, het meest geciteerd werden door collega’s uit hun eigen vakgebied. Op de lijst voor de discipline cardiologie, treffen we prof. dr. Pascal Vranckx aan. Hij is medisch diensthoofd cardiale Intensieve zorg bij Jessa.

 

Zijn onderzoek
Binnen zijn onderzoek werkt dr. Pascal Vranckx aan richtlijnen voor behandelingen en het gebruik van medicijnen bij cardiovasculaire aandoeningen. Voornamelijk zijn werk rond medicijnen welke inwerken op de bloedstolling trok de aandacht.

Prof. dr. Vranckx publiceerde over de laatste jaren herhaaldelijk in toonaangevende medische tijdschriften zoals The Lancet, en The New England Journal of Medicine. 

Pascal Vranckx: “Het voelt goed te weten dat het onderzoek uitgevoerd binnen de dienst cardiologie van het Jessa Ziekenhuis en de Universiteit Hasselt wereldwijd naar haar waarde wordt geschat, en daarbij ook anderen weet te inspireren in hun onderzoek en hun klinische praktijk.”

-Einde persbericht-

 

Ter info:

De Highly Cited Researchers list kan je hier nalezen.

 

Perscontact:
Lieve Ketelslegers
Woordvoerder Jessa Ziekenhuis
M  0475 62 52 82
T 011 33 53 51
...

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Overzicht actueel nieuws