Cardiochirurgisch centrum Jessa uniek in de wereld

operatie dr. Yilmaz - IMG_5835 Het cardiochirurgisch centrum van het Jessa Ziekenhuis is het enige centrum in de wereld dat het volledige gamma aan cardiochirurgische ingrepen op minimaal invasieve manier uitvoert. Bovendien is er wereldwijd geen enkel ander centrum waar het aandeel van de minimaal invasief uitgevoerde ingrepen zo groot is.

 

“In 2013 voerden we 156 minimaal invasieve ingrepen uit op 445 patiënten. In 2014 waren dat al 205 ingrepen op 481 patiënten of een stijging van 35,4% naar 42,6%”, licht medisch diensthoofd dr. Urbain Mees toe. “Het is de bedoeling om in de toekomst 80% tot 90% van alle ingrepen minimaal invasief te laten verlopen,” voegt dr. Alaaddin Yilmaz hieraan toe. Minimaal invasieve ingrepen leveren voor de patiënt aanzienlijke voordelen op zoals minder bloedverlies en postoperatieve pijn, een beduidend kortere hospitalisatie, een korter of geen verblijf op de intensieve zorgen en het veel sneller kunnen hervatten van beroepswerkzaamheden.

 

Met dr. Yilmaz heeft Jessa een internationaal gerenommeerd expert op het vlak van minimaal invasieve technieken in huis. Het Jessateam kiest er op dit ogenblik voor om deze ingrepen niet via een operatierobot uit te voeren. Dr. Mees: “De operatierobot biedt geen voordelen in vergelijking met de technieken die dr. Yilmaz verfijnd heeft en die wij toepassen. Bovendien hoeven we nu geen dure robot disposables te gebruiken en de operatietijd met onze technieken is korter.”

Overzicht actueel nieuws