a.z. Vesalius kiest voor Jessa als referentieziekenhuis

In het kader van de beleidsplannen van huidig minister van Volksgezondheid Maggie De Block waarin zij pleit voor de vorming van netwerken van ziekenhuizen heeft de raad van bestuur van a.z. Vesalius gisteravond besloten om de gesprekken met het Jessa Ziekenhuis van Hasselt aan te vatten. Deze gesprekken moeten tegen het einde van het jaar uitmonden in een formele samenwerkingsovereenkomst.

 

Naar aanleiding van een strategische oefening van a.z. Vesalius werden zowel ZOL in Genk als Jessa in Hasselt benaderd om een brede samenwerking op te zetten. De voorstellen van beide partijen werden intern besproken door alle bevoegde organen en op 22 oktober besliste de raad van bestuur om de gesprekken met het Jessa Ziekenhuis aan te vatten.

 

a.z. Vesalius kiest voor een samenwerking die vandaag het meest aansluit bij de cultuur en werkwijze van het ziekenhuis, niet in het minst op het vlak van accreditatie. Zowel het Jessa Ziekenhuis als a.z. Vesalius werken immers volgens hetzelfde normenkader van NIAZ Qmentum.

 

Alle bestaande samenwerkingsverbanden tussen artsen van a.z. Vesalius, ZOL en Jessa worden integraal nageleefd en verder geoptimaliseerd.

Overzicht actueel nieuws