3 Limburgse ziekenhuizen en 2 octopussen zamelen geld in voor de warmste week van stubru

Heuglijk nieuws: op vrijdag 19 oktober hebben de octopussen Oscaar & Odette het ziekenhuis verlaten. De volgende twee maanden, tot 19 december om precies te zijn, zullen ze, aangestuurd door individuele donaties op Facebook, van de ene BV naar de andere reizen. De BV’s kunnen onderweg ook passeren langs één van de vele ‘golden checkpoints’ (bedrijven of evenementorganisaties) waardoor zij extra geld voor het goede doel kunnen ophalen.

 

De actie is een initiatief van 3 Limburgse ziekenhuizen: het Jessa Ziekenhuis (Hasselt), az Vesalius (Tongeren) en het Sint-Franciscusziekenhuis (Heusden-Zolder). De 3 ziekenhuizen schenken elk 500 euro aan een gemeenschappelijk goed doel, nl. het VVOC.

 

IMG_6828 Oscaar (links) & Odette (rechts): de twee kleurrijke octopussen, verlieten op vrijdag 19 oktober het ziekenhuis. Vlnr op de foto: Sabien Tiels, Yves Breysem (Jessa), Eric Christiaens (az Vesalius), Annemie Ramaekers. (Niet op de foto: Rudy Poedts, (Sint- Franciscusziekenuis)

 

 

Het goede doel: Vlaamse vereniging voor Ouders van Couveusekinderen (VVOC)

Deze organisatie ondersteunt ziekenhuizen, artsen en ouders van prematuurtjes door het aanbieden van psychologische en praktische begeleiding. Ze voorzien ook in opleidingen door het organiseren van studiedagen rond diverse thema’s. Daarnaast vervult het VVOC  een brugfunctie tussen de zorgverstrekkers en de overheid, voor sensibilisering van de problematiek en voor het bekomen van financiële middelen. 

   

Bij gratie van bekend en minder bekend Vlaanderen

Voor het startschot van de actie tekenden alvast 2 enthousiaste BV’s met Limburgse roots: zangeres Sabien Tiels en showbizzjournaliste en TVL-gezicht Annemie Ramaekers.

 

Lieve Ketelslegers, woordvoerder Jessa: “De twee dames (zelf ook mama’s) waren meteen enthousiast over de opzet van onze actie. Ze hebben bovendien een zeer uitgebreid en verschillend netwerk van bevriende BV’s waar onze octo’s een tussenstop kunnen maken. Let wel, de BV mag zijn of haar octopus pas uit handen geven als de geldmeter op de Facebook-pagina gestegen is met minstens 100 euro. Daarvoor rekenen we op individuele donaties door het brede publiek.”

 

Het brede publiek kan de avonturen van Oscaar en Odette volgen op de Facebookpagina. De BV’s moeten zelf niet doneren, maar kunnen wel het verschil maken door even te passeren bij één van de vele ‘golden checkpoints’. Dat kunnen bedrijven of evenementorganisaties zijn, die prijzen veilen of gewoon een groter bedrag als bonus storten. Om dat extra geld los te krijgen moeten de BV’s wel even een foto van hun passage posten op onze Facebook-wall https://www.facebook.com/OscaarEnOdetteForLife. Je vindt er trouwens ook de lijst van de ‘golden checkpoints’ die zich al graag engageerden.

 

Eindpunt

De twee octopussen kunnen mekaar weer in de armen sluiten op woensdag 19 december, tijdens de Warmste Week van StuBru, op het provinciaal domein Puyenbroeck in het Oost-Vlaamse Wachtebeke.

 

Check en like alvast onze Facebook pagina.

Overzicht actueel nieuws