Inzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + +
Uitzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + -
Gebruik knijpzoomen om eenvoudig in en uit te zoomen

Voorlopig beperkte impact op OK-activiteiten - dringende ingrepen en alle raadplegingen lopen door

De verplichte opschaling naar fase 2A op dinsdag 6 april zal geen impact hebben op de raadplegingen bij Jessa. Er is wel een beperkte impact (reductie van minstens 20%) op OK-activiteiten en een halvering van de activiteiten in het cathlab (hartcatheterisatie). Die reductie is nodig om de intensieve bedden (zowel COVID als niet-COVID) te kunnen bestaffen.


Elk ziekenhuis is vandaag al verplicht om niet-dringende ingrepen die intensieve zorg nodig hebben uit te stellen. Deze verplichting heeft deze week nauwelijks impact op het OK-programma. Vanaf dinsdag 6 april schalen we het aantal intensieve COVID-bedden op van 24 naar 36. Hiervoor moet extra personeel vrijgemaakt worden. Daardoor zullen de OK-activiteiten met minstens 20% worden teruggeschroefd. De impact op cathlab-activiteiten is groter. Hier zal 50% van de activiteit worden afgebouwd. Uiteraard blijven alle levensnoodzakelijke ingrepen steeds ingepland.
Uiteraard wordt de situatie elke dag geëvalueerd en kan zeer snel worden bijgestuurd, indien nodig. Op dit ogenblik telt Jessa 33 gehospitaliseerde COVID-patiënten. 17 van hen hebben intensieve zorg nodig.