Inzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + +
Uitzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + -
Gebruik knijpzoomen om eenvoudig in en uit te zoomen

Fitnesstoestellen Revalidatiecentrum Jessa krijgen tweede leven

15 fitnesstoestellen van het Revalidatie en Gezondheidscentrum van Jessa (ReGo) krijgen een tweede leven in het sociale circuit. Jessa schenkt de toestellen aan een woonzorgcentrum en aan een organisatie ter ondersteuning van mensen met een beperking.

 

De veiling van 7 andere toestellen, bracht 1151 euro op voor het goede doel.
Kim Bonné, paramedisch diensthoofd van het ReGo: “We vervangen momenteel heel wat fitnesstoestellen in ons revalidatiecentrum. 12 van de 15 toestellen hebben al een nieuwe plek gevonden. Ze gaan respectievelijk naar het Hasseltse woonzorgcentrum Hoge Vijf (6 toestellen) en naar COVIDA, een organisatie die kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking ondersteunt in de Limburgse regio (6 toestellen). Voor de 3 andere toestellen zoeken we nog een bestemming.”


Ook de medewerkers en artsen kregen de kans om een toestel aan een scherpe prijs over te nemen. Kim Bonné: “We organiseerden een veiling. De prijzen schommelden tussen de 15 en de 300 euro per toestel. 6 verpleegkundigen en 1 arts kochten een toestel. De opbrengst, in totaal 1151 euro, gaat naar het Jessa Fonds waarmee we verschillende goede doelen financieel ondersteunen.”

 


 

Medisch diensthoofd Cardiologie prof. dr. Paul Dendale (links) en Kim Bonné bij enkele van de toestellen die binnenkort een nieuwe bestemming krijgen.

 

Het Jessa Fonds

Het Jessa Fonds steunt sociale initiatieven in de gezondheidszorg in zijn brede zin: initiatieven die de gezondheid, het comfort en/ of de levenskwaliteit van patiënten of patiëntengroepen en hun naasten verhogen. Het Jessa Fonds zet haar acties op samen met de Koning Boudewijnstichting.
Meer info: www.jessafonds.be