Inzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + +
Uitzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + -
Gebruik knijpzoomen om eenvoudig in en uit te zoomen

Persbericht: Jessa lanceert nieuw digitaal platform op maat van gebruiker

Na een traject van ruim twee jaar is het nieuwe digitaal platform sinds vanmorgen beschikbaar voor iedereen. Concreet: Jessa lanceert zowel een moderne gebruiksvriendelijke website voor haar patiënten, bezoekers en verwijzers als een nieuw intern platform voor haar 3800 medewerkers en artsen. Een omvangrijk project dat kort voor de coronapandemie werd ingezet. 


Www.jessazh.be is een belangrijk (zo niet hét belangrijkste) informatiekanaal voor onze bezoekers, patiënten, verwijzers, werkzoekenden. Lieve Ketelslegers, communicatiemanager: “Onze website telt door de loop der jaren gigantisch veel pagina’s, en heeft zo’n 64 deelwebsites onder haar vleugels. Ons intern platform telt 26 deelwebsites. Deze cijfers geven meteen aan hoe belangrijk het is dat al deze informatie makkelijk vindbaar moet zijn.


Uit bevragingen die Jessa bij de opstart van het project deed bij verschillende interne en externe gebruikersgroepen, gaf men aan dat de zoektocht naar de juiste info niet altijd vlot verliep. Lieve Ketelslegers: “We hebben het surfgedrag van onze websitebezoekers en interne medewerkers geanalyseerd. Door op te lijsten waarvoor men onze website of het intern platform het meest raadpleegde, konden we een zogenaamde lijst van ‘toptaken’ opmaken. Die heeft ons goed geholpen om bijvoorbeeld een zeer functionele homepagina te bouwen. Maar het gaat veel verder dan dat. Ook de hele navigatiestructuur die achter de website en het intern platform (en hun gezamenlijke deelsites) zit, werd grondig herzien op basis van wat actueel en inhoudelijk relevant is.

 

De externe gebruikers krijgen dus een vernieuwde website die een pak klantvriendelijker is. Een krachtige zoekmotor helpt daarbij. Ook de leeservaring is verbeterd door een rustige look & feel.

 

Intern platform op maat
Voor het nieuwe intern platform kiest Jessa ervoor om als het ware een nieuw digitaal tijdperk in te stappen. Lieve Ketelslegers: “Onze belangrijkste ambitie was om een platform uit te bouwen dat meer is dan een standaard intranet, een kennisbank. We leveren vandaag een platform af dat onze artsen en medewerkers uitnodigt om makkelijk digitaal samen te werken. De behoefte hiertoe is alleen maar toegenomen tijdens de voorbije covid-jaren.


Het vernieuwde interne platform laat toe om zowel algemene als zeer job-specifieke documenten of procedures snel te raadplegen. Dit via eender welke weg (gsm, pc, tablet…) en op eender welk moment. “We hebben daarenboven gekozen voor een intern platform op maat van de gebruiker. Dat resulteert bijvoorbeeld in een nieuwsrubriek waarbij een verpleegkundige andere nieuwtjes te zien krijgt dan een medewerker van de boekhouding. Er komt al zoveel info op ons af. Dan is ze best zo relevant mogelijk.