Inzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + +
Uitzoomen: druk op uw toetsenbord op CtrlCommand + -
Gebruik knijpzoomen om eenvoudig in en uit te zoomen

eHealthBox

Laatste wijziging: 25 april 2022

Van Jessa Ziekenhuis naar de zorgverleners

Dagelijks verstuurt het Jessa Ziekenhuis meer dan 1000 verslagen/flashberichten via een beveiligd communicatiesysteem naar de eHealthBox van zorgverleners. Op voorwaarde dat de zorgverlener volgens onze gegevens over een geldig eHealth-certificaat beschikt en bij ons gekend/geregistreerd is als eHealthBox-ontvanger.
 

Welke informatie wordt door Jessa Ziekenhuis via de eHealthBox verstuurd?

  • Administratieve gegevens: het betreft meldingen (flashberichten) m.b.t. opname in en ontslag uit het ziekenhuis en in geval van overlijden van een patiënt.
  • Medisch technische resultaten: verslagen van radiologie, pathologische anatomie en nucleaire geneeskunde worden in Medidoc-formaat verstuurd.
  • Medische verslaglegging: verslagen van klinische diensten worden in Medidoc-formaat verstuurd.
  • Laboresultaten: verslagen van labo kunnen verstuurd worden in volgende formaten: Medidoc, HealthOne, Medar, Medibase, Omnisoft en Windoc

 

Van zorgverlener naar Jessa Ziekenhuis

Het is bovendien voor de huisarts/zorgverlener mogelijk om een verwijsbrief of ander document vanuit het eigen elektronisch medisch dossier via eHealthBox te versturen naar het Jessa Ziekenhuis en een arts-specialist. Binnengekomen berichten worden geïntegreerd in het patiëntendossier (EPD) op basis van het rijksregisternummer van de patiënt. De specialist waarnaar verstuurd werd (indien van toepassing) krijgt ook een melding in het EPD.

 

Voor het versturen van een digitale verwijsbrief werd een speciaal e-form ‘Verwijsbrief Jessa Ziekenhuis’ ontwikkeld dat beschikbaar is in de meeste huisartsenpakketten. eForms zijn identiek voor alle softwarepakketten en worden automatisch ter beschikking gesteld/geüpdatet. Er wordt maximaal gewerkt met automatisch gebruik van de beschikbare informatie uit het huisartsenpakket in functie van efficiëntie voor de huisarts.

Handleiding (pdf) eHealthBox communicatie tussen huisarts/zorgverlener en arts-specialist Jessa Ziekenhuis:

 

Praktische informatie

Een nieuwe eHealthBox-gebruiker kan een aanvraag indienen via de rubriek aanvraag elektronische post.