Verbouwingswerken spoed en radiologie

Sinds 6 mei 2019 zijn de renovatie- en uitbreidingswerken aan Spoed en Radiologie op campus VJ gestart.

 

Wat?

Spoed wordt gerenoveerd en uitgebreid met 400 m². De nieuwe Spoedgevallendienst zal dus een oppervlakte van 1500m² hebben waarvan 200m² nieuwbouw. Omdat de dienst operationeel blijft tijdens de werken, gebeurt alles zeer gefaseerd. Het einde van deze verbouwing voorzien we in 2021.


Ook de dienst Radiologie wordt gerenoveerd en uitgebreid met 270m². De buitenwerken zijn klaar tegen december 2019. De binnenwerken duren tot juli 2020.

 

Waarom?

Alle geplande verbouwingen zijn nodig om ons ziekenhuis voor de volgende jaren up & running te houden. Stilstaan is geen optie. Ook al komt er straks een nieuw ziekenhuis.


De verbouwing en uitbreiding van de Spoedgevallendienst zal de werkefficiëntie op de dienst verhogen. Zo komt er een centrale balie met gescheiden patiëntenstromen en wordt het aantal boxen uitgebreid. Deze boxen zullen multifunctioneel en identiek zijn zodat het concept ‘zorg gaat naar de patiënt’ toegepast kan worden. Naast de patiëntenzorg wordt er metde verbouwingen aandacht gegeven aan de veiligheid van alle medewerkers (dus niet alleen die van Spoed). De spoedgevallendienst zal daarom een volledig afgesloten locatie worden die niet zomaar toegankelijk is voor onbevoegden. Ook de doorgang naar het beddenhuis zal gecontroleerd worden.


De verbouwing van de dienst Radiologie is nodig om een volledige nieuwe NMR afdeling met 2 nieuwe NMR-toestellen te kunnen huisvesten. Daarnaast wordt de inschrijvingszone en de patiëntwachtzones van de dienst Radiologie geoptimaliseerd.

 

Hinder?

Vanaf 6 mei 2019 zal het niet meer mogelijk zijn om met de wagen de bezoekersparking op te rijden via de Stadsomvaart. Er wordt een slagboom geplaatst. Enkel bezoekers die op spoed moeten zijn, kunnen nog in en uitrijden (toelating via bewakerspost).

 

Update: Sluiting balie 2 van dienst Radiologie

Wegens de verbouwingswerken wordt de huidige ‘balie 2’ van de dienst Radiologie definitief gesloten. Deze balie was specifiek voor gehospitaliseerde patiënten en patiënten van de spoedgevallendienst. Daarnaast werd deze ook gebruikt als avond- en nachtbalie van de dienst Radiologie.


Vanaf maandag 5 augustus 2019 worden alle patiënten verder geholpen aan de centrale hoofdbalie aan het secretariaat van Radiologie nabij de liften van vleugel L2. Alle patiënten die van spoed komen, alsook alle gehospitaliseerde patiënten worden naar deze hoofdbalie doorgestuurd. De zilveren gidsende lijnen op de vloer worden hiervoor aangepast.

 

Tijdelijk zullen ook wachtzaal 209 en 210 gereorganiseerd worden. Hiervoor worden er wachtbanken voorzien op de gang van Radiologie. Vanaf zaterdag 24 augustus kunnen alle gehospitaliseerde patiënten de vernieuwde en eveneens ruimere wachtzaal 209 gebruiken. Verpleging én medewerkers van patiëntenvervoer VJ zullen vanaf dan alle rolstoelpatiënten en bedden naar deze wachtzaal kunnen brengen.

 

De inschrijvingszone en de patiëntenwachtzones worden geoptimaliseerd met aandacht voor de privacy van onze patiënten. Enkel de nachtbel blijft behouden. Deze zal op dezelfde hoeklocatie van wachtzaal 209 hangen.

 

Een concrete vraag over het project?

Contacteer secretariaat studiedienst : 011 33 64 80.

 

Filmpjes

 

Bekijk hier onze filmpjes over de diensten spoed en radiologie.