Verbouwingswerken: hou rekening met hinder vanaf 1 oktober

Tussen 1 oktober en 2020 staan er op campus VJ belangrijke verbouwingswerken gepland die best wel grote hinder met zich meebrengen. De eerste werken starten op 1 oktober in de apotheek. Daarna volgen onder meer de spoedgevallendienst (2019-2020), de dienst dialyse (2019-2020) en de dienst Intensieve Zorgen op C3 (2019).

 

Waarom zijn deze verbouwingswerken nodig? Wel, het doel situeert zich op uiteenlopende domeinen zoals het verbeteren van het patiëntcomfort en de veiligheid/kwaliteit van zorg, het verhogen van de efficiëntie en het mogelijk maken van groei. Voor elk van deze strategische uitbreidings- en verbouwprojecten is er een grondige studie rond kosten en baten gebeurd. Hierbij is rekening gehouden met de ingebruikname van het nieuwe ziekenhuis binnen 10 jaar.

 

Met een klik op de knop op Jessanet (kleine banner rechts) kan je de timing en de status van de werken mee volgen. In eerste fase gaat het om de verbouwing van apotheek.

 

Verbouwing apotheek – grote hinder vanaf 1 oktober

Vanaf 1 oktober 2018 is er grote hinder door belangrijke verbouwingswerken aan apotheek campus VJ.

 

Reden verbouwing

De verbouwing is nodig om een veilig en kwaliteitsvol medicatiedistributieproces te kunnen organiseren (accreditatie), rekening houdend met het closed loop principe en de nieuwe wetgeving. Bovendien is de huidige infrastructuur op campus VJ zeer verouderd en te klein.

 

Na de verbouwing wordt de apotheek van campus SA geïntegreerd op campus VJ. De samenvoeging van de beide diensten zorgt voor een aanzienlijke efficiëntieverhoging. De zone die nu door de apotheek op campus SA in gebruik is, wordt later verbouwd voor het medisch pijncentrum (sluit aan op het interventioneel pijncentrum).

 

Locatie van de werken: VJ C99 + C0
Planning: start op 1 oktober, einde voorjaar 2020

 

Aanpak

Omdat de apotheek gedurende de werken open blijft, verloopt de aanpak in 3 fasen

 

Fase 1: plaatsen uitbreiding (nieuwbouw) + verbinding oude met nieuwe deel + plaatsen technische ruimte: ca. 7 maanden (daarna volgt een interne verhuisperiode van ongeveer één maand).


Fase 2: verbouwen van de bestaande apotheek in de kelder: ca. 3 maanden
(daarna volgt een interne verhuisperiode en periode voor validatie nieuwe toestellen van ongeveer twee maanden).

Fase 3: verbouwing bestaande apotheek op het gelijkvloers : ca. 4 maanden
(daarna volgt een interne verhuisperiode van ongeveer 1 maand).

Een meer gedetailleerde tijdslijn volgt naarmate het project concreet door de aannemer is ingepland.

 

Hinder?

De werken brengen grote hinder (lawaai, zicht & toegankelijkheid) met zich mee voor medewerkers, artsen en patiënten.

 

Patiënten en medewerkers op C99, C1 en C2 zullen de grootste hinder ondervinden. Hoe meer men stijgt in de C-vleugel, hoe minder hinder er zal zijn (C3 t.e.m. C7).
De afdelingen T0, T99, T1, B99, B0, B1, A99, A0, A1 zullen in mindere mate hinder ondervinden.

 

Ook in de aangrenzende lokalen (C0 en AO), waar ambulante patiënten op consultatie komen, zal er hinder zijn voor arts en patiënt.

 

Impact op de mobiliteit

De verbouwingswerken zullen het logistiek verkeer, zowel intern als extern, verstoren. Lees daarom grondig onderstaande informatie.

 

60 plaatsen minder op de personeelsparking!

Wie gebruik maakt van de personeelsparking op campus VJ, zal merken dat bijna een derde van de parking zal worden ingenomen voor werfinrichting. We voorzien daarom op campus SA, ter hoogte van het gebouw van de Nationale Bank (Eurostraat 4), een parking die specifiek voor het personeel van campus VJ wordt opengesteld (toegankelijk met je personeelsbadge). Vanaf daar kan je met de pendelbus naar campus VJ. De pendelbus passeert er om de vijftien minuten. De stewards doen controle en toezicht, zodat een eventueel capaciteitsprobleem onmiddellijk kan verholpen worden.

 

Toegangsroute parking nationale bank Toegangsroute parking nationale bank Inrit parking nationale bank Inrit parking nationale bank

 

 

Pendelbus rijdt vanaf 1 oktober van 6u tot 23u30 (maar niet in het weekend)
De pendelbus die voor een vlotte verbinding tussen beide campussen zorgt, start vanaf 1 oktober al vanaf 6u ’s morgens. Ze zal ook langer rijden, tot 23u30u (i.p.v. 19u30).

Tijdens het weekend zal er weinig tot geen hinder zijn voor de medewerkers van campus VJ. Op de personeelsparking zou er dan voldoende parkeerplaats moeten zijn. De pendelbus rijdt daarom niet tijdens het weekend! Raadpleeg hier het rijschema van de pendelbus:

 

PDF icoonPendelbus II traject - uren

 

Taxidienst

Kan je door omstandigheden geen beroep doen op de pendelbus, dan (en énkel dan!) kan je gebruik maken van een gratis taxidienst om je naar de parking op campus SA, of parking Nationale Bank te laten brengen. Je bestelt hiervoor een taxi aan de dispatch op campus VJ. De taxi pikt je op aan de hoofdingang van het ziekenhuis en brengt je kosteloos naar de pendelparking. Hou rekening met een wachttijd.

 

Met de fiets?

Kom je met de wagen en hou je ervan om het laatste stukje van het traject naar campus VJ te fietsen, dan stal je je fiets best aan campus Salvator (waar je dus ook je wagen parkeert). Er is immers geen fietsenstalling aan de Nationale Bank.

 

Belangrijk! De personeelsparking van campus VJ is vanaf 1 oktober enkel nog toegelaten voor:

  • artsen
  • patiënten radiotherapie
  • medewerkers campus VJ met een vroege shift (enkel als je vóór 6u je werkshift aanvat) of nachtshift.

 

Sperperiode personeelsparking

Van 6u tot 17u heerst er een sperperiode op de personeelsparking. Dit betekent dat alle medewerkers met de late shift dienen te parkeren op de parking van de Nationale Bank. Medewerkers met de vroege shift en dag shift mogen dit uiteraard ook.

 

Uiteraard wordt er alles aan gedaan om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

 

Contactpersoon Dienst Apotheek: Elke Detroy