Urologie

Website urologie - intro

Mededeling Covid-19:

Zo lang als nodig, zal het Jessa Ziekenhuis coronapatiënten opvangen. Deze bijzondere omstandigheden houden ook in dat de dagelijkse werking voor de verschillende specialismen zal veranderen. Hierin volgen we steeds de laatste richtlijnen van de overheid. Maar van één ding kan je zeker zijn: onze missie blijft dezelfde. Elke patiënt verdient namelijk kwalitatieve en veilige zorg. Daarom passen we een uitgebreid beschermingsbeleid toe. Hoe dit werkt, lees je hier.

 

Urologie is een onderdeel van de geneeskunde waarbij men zich bezig houdt met stoornissen van het urinestelsel.

 

De uroloog houdt zich met andere woorden bezig met afwijkingen en problemen ter hoogte van de nieren, de ureters (urineleiders), de urineblaas, de plasbuis, de prostaat, de geslachtsorganen, … Dit betekent dat de uroloog zowel mannen als vrouwen en ook kinderen behandelt.

 

De uroloog houdt zich bezig met bijvoorbeeld kwaadaardige aandoeningen van de desbetreffende organen.  Ook ontstekingen van de nier, de prostaat, de blaas, de teelballen en bijballen worden door de uroloog behandeld.

 

Stenen ter hoogte van de nieren, urineleider en blaas zijn een urologisch probleem dat door de uroloog wordt behandeld.


In de ouder wordende maatschappij mogen we zeker de goedaardige vergroting van de prostaat bij de man niet vergeten.  Door het vergrijzen van de bevolking komen deze problemen meer frequent voor.

 

Bij de vrouw zien we om die reden heel frequent problemen met urineverlies (incontinentie).

De uroloog heeft om deze ziektes en afwijkingen na te kijken heel wat onderzoeksmethoden ter zijner beschikking. Deze onderzoeksmethoden vindt u verder terug in deze website.  Ook voor de behandeling van deze ziekten heeft de uroloog heel wat middelen.  We denken hierbij aan medicamenteuze behandelingen, niersteenvergruizer, heelkundige behandelingen…

 

De Kliniek voor Urologie is een associatie (maatschap) tussen 12 urologen die zich elk met een aantal subspecialismen binnen de urologie bezig houden.  Het voordeel van het samenwerken in een grote groep, is dat men de mogelijkheid heeft zich te specialiseren in deelgebieden van de urologie. Ook deze informatie vindt u terug op onze website.

 • urologie -  home 2
 • urologie -  home 8
 • urologie -  home 3
 • urologie -  home 4
 • urologie -  home 1
 • urologie -  home 5
 • urologie -  home 6
 • urologie -  home 7