Dr. Koen van Renterghem

dr. Koen Van Renterghem °1962

 

Dr. van Renterghem behaalde zijn diploma van kandidaat in de Genees-, Heel- en Verloskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven afdeling Kortrijk.

 

Zijn doctoraten voltooide hij aan de Katholieke Universiteit te Leuven in 1987.

 

Daarna volgde een opleiding tot uroloog.  Binnen het kader van deze opleiding was Dr. van Renterghem gedurende 2 jaar assistent algemene heelkunde bij Dr. V.P. Nolens in het Virga Jesse Ziekenhuis te Hasselt.  Daarna deed hij achtereenvolgens zijn opleiding tot uroloog in het St. Maartensziekenhuis te Kortrijk bij Dr. Mattelaer, in de Universitaire Ziekenhuizen te Leuven bij Prof. Baert en in het Universitair Ziekenhuis St. Radboud te Nijmegen Nederland bij Prof. Debruyne.  Tevens volgde hij een aanvullende opleiding in de andrologie aan de Vrije Universiteit te Brussel.

 

Dr. van Renterghem is actief als uroloog – androloog in het Jessa Ziekenhuis sinds 1993 (voormalig Virga Jesse Ziekenhuis).  Dr. van Renterghem legt zich in hoofdzaak toe op de andrologie, met name erectieproblematiek en vruchtbaarheidsproblemen bij mannen.  Tevens ligt zijn interesse in de oncologische urologie.

 

Dr. van Renterghem haalde een doctoraatstitel op het proefschrift (PhD) op 02/04/2009 met een proefschrift getiteld “The clinical value of TURP in patients with elevated or rising PSA”.  Hij promoveerde aan de universiteit van Maastricht met als promotor Prof. Van Kerrebroeck.  Zijn interessegebieden in de research liggen dan ook enerzijds in onderzoek van prostaatpathologie met bijzondere aandacht voor PSA; anderzijds spitst zijn onderzoek zich toe op research van het corpus cavernosum (mannelijke zwellichamen in de penis) met betrekking tot erectieproblematiek.

 

Dr. van Renterghem is lid van de Erkenningscommissie voor Urologie, de EORTC (European Organisation for Research and Treatment of Cancer), van de Wetenschappelijke raad van de Limburgse Biobank, en verder ook van de Scientific Board van de Belgian Society of Sexual Medicin (BeSSM).  Dr. van Renterghem is tevens erkend stagemeester voor de opleiding in urologie sinds 2010 (GSO). Dr. van Renterghem is eveneens als consulent verbonden aan de dienst urologie van de universitaire ziekenhuizen te Leuven (Gasthuisberg).

 

Ten slotte behaalde hij de titel van Fellow of the European Board of Urology (FEBU).

 • urologie -  home 8
 • urologie -  home 6
 • urologie -  home 7
 • urologie -  home 3
 • urologie -  home 1
 • urologie -  home 5
 • urologie -  home 4
 • urologie -  home 2