Kinderen op de spoedgevallendienst

Naar aanleiding van de fusie van de twee Hasseltse ziekenhuizen heeft onze spoedgevallendienst een grotere capaciteit voor de opvang voor kinderen gekregen. Binnen dit uniek project binnen het landschap van de spoedgevallendiensten in Vlaanderen willen we dan ook aantonen hoe belangrijk wij het kind vinden dat binnen onze afdeling terecht komt.

 

Het idee om de stroom van kinderen te scheiden van de rest van de spoedgevallenpatiënten berust op het feit dat een kind al angstig genoeg is binnen deze vreemde ziekenhuiswereld om ook nog in contact te komen met andere zwaargewonden of ongevalslachtoffers. Daarom kunnen de kinderen en hun ouders terecht in een aparte wacht- en behandelruimte.

 

spoedgevallendienst - wachtzaal pediatrie

 

Deze wachtruimte op spoedgevallen is een aangename ruimte met wandversieringen, klein meubilair, een spelconsole enz. Verder zijn er drie onderzoekslokalen die speciaal ingericht zijn voor de opvang van kinderen en hun ouders. Verder is er ook de nodige aandacht besteed aan praktische aspecten zoals een verzorgingstafel, de mogelijkheid om flesjes te verwarmen enz.