Faciliteiten van de spoedafdeling

De spoedgevallendienst van het Jessa ziekenhuis heeft de beschikking over 29 onderzoek- en behandelkamers. Zij liggen verspreid, maar steeds aangrenzend op het gelijkvloers van het ziekenhuis. Op het digitale ruimteoverzicht is er te zien welke patiënten in welke kamers zijn. Verder is zichtbaar welke de reden van jouw bezoek is en welke urgentiecode (zie triage) de patiënt heeft. Ook is te zien wie de zorg draagt voor de patiënt.

 

spoedgevallendienst - behandelkamer  

 

De spoedgevallendienst werkt in 4 zones. Zo is er een fast track zone, een pediatrie zone, een urgente zone en een minder urgente zone. Afhankelijk van de aard en ernst van jouw probleem word je verzocht plaats te nemen in de wachtzaal van de desbetreffende zone. Een verpleegkundige komt je dan halen en begeleidt je naar jouw onderzoekslokaal.

 

Onderzoeks- en behandelkamers van de spoedgevallendienst

 

De meeste onderzoeks- en behandelkamers zijn multifunctioneel. Elk type patiënt kan op elke kamer terecht. Afhankelijk van het letsel/aandoening rollen de artsen en verpleegkundigen karren met materiaal naar binnen: gips, bloedprikbenodigdheden, verband enzovoort.

 

Er zijn een paar onderzoek- en behandelkamers die afwijken. Zo is er een aparte kamer voor patiënten met neus-, keel- en oorklachten en een kinderzone met 3 onderzoekslokalen en een aparte wachtzaal. Patiënten die verdacht worden van bijvoorbeeld een besmettelijke ziekte worden opgevangen in een speciale isolatiekamer. Ook voor patiënten die door hun onderliggende ziekte veel vatbaarder zijn voor infecties dan andere patiënten, is er een aparte behandelkamer voorzien.  Voor patiënten met brandwonden is er een speciale kamer met douche.

Patiënten met groter letsel of levensbedreigende aandoening worden opgevangen in 2 'state of the art' reanimatiekamers. Deze kamers zijn uitgerust met de mogelijkheid voor beademing en andere levensreddende handelingen.