Rug- en nekrevalidatie

Rugpijn is een vaak voorkomende kwaal: volgens onderzoek heeft 80% van de bevolking er ooit mee te maken. Lang in dezelfde houding staan, zitten of werken, is één van de belangrijkste redenen voor dat hoge cijfer. Want door lange tijd eenzelfde houding aan te nemen, verminderen je stabiliteit, coördinatie, rompspierkracht en conditie. Ook bij nekpijn ligt een verminderde fysieke activiteit vaak aan de basis van het probleem.

Daarom bieden we een ambulant reconditioneringsprogramma aan. Dat programma bestaat uit een geïndividualiseerd oefentraject van minimum twee sessies per week, en dat drie maanden lang. We focussen dan op stabilisatietraining, houdingscorrigerende oefeningen, conditietraining en rug- en nekscholing.

Om deel te nemen aan het programma moet je eerst op raadpleging komen bij één van onze revalidatieartsen. Zij gaan dan na of je voldoet aan de indicaties en in aanmerking komt voor het programma.

 

Fonds van Beroepsziekten

Ons centrum is erkend door het Fonds van Beroepsziekten (Federaal agentschap voor beroepsrisico’s). Die erkenning houdt in dat voor een bepaalde doelgroep het remgeld voor de therapie en, indien van toepassing, de kosten van het vervoer terugbetaald worden vanuit FEDRIS. Deze doelgroep bestaat uit diegenen die actief waren op de arbeidsmarkt, momenteel nog een job hebben, maar wegens nek- en/of rugcomplicaties uitgevallen zijn. Tijdens de consultatie bekijkt de revalidatiearts of je hiervoor in aanmerking komt.

 

Meer info of een afspraak vastleggen?

Miet Nollet, secretariaat
Tel. 013 55 08 07