Veelgestelde vragen

terug naar boven Wat moet ik meebrengen?

U moet uw identiteitskaart meebrengen. De gegevens op deze kaart zijn nodig voor een correcte inschrijving en identificatie in het ziekenhuis.

 

U moet ook steeds het aanvraagformulier van de verwijzende arts meebrengen. Dit formulier vermeldt aard van het onderzoek, het waarom van het onderzoek en de gegevens van de aanvragende arts.

 

terug naar boven Waar moet ik mij inschrijven voor een radiologisch onderzoek?

Alle info over het inschrijven voor een onderzoek vindt u hier.

 

terug naar boven Naar wie wordt het resultaat van het onderzoek opgestuurd?

Het resultaat wordt steeds opgestuurd naar de arts die het radiologisch onderzoek heeft aangevraagd. Indien u dit wenst kan steeds een kopie van het resultaat naar een andere arts verzonden worden. Dit moet u dan duidelijk melden bij uw inschrijving aan het loket.

 

terug naar boven Moet ik mijn onderzoek onmiddellijk betalen?

Er wordt een factuur met overschrijvingsformulier naar uw thuisadres verzonden.

U moet niet dadelijk betalen.

 

terug naar boven Wanneer is het resultaat van het onderzoek gekend?

Na het onderzoek worden de beelden door de radioloog bekeken en er wordt een verslag gemaakt. De specialisten in het ziekenhuis kunnen deze beelden met verslag via het intern netwerk bekijken.

 

Het verslag wordt vervolgens in de meerderheid van de gevallen via internet en anders per post verzonden naar een aanvragende geneesheer buiten het ziekenhuis (externe arts). Het kan 1 tot 2 werkdagen duren voor een volledig afgewerkt verslag bij de externe arts is.


Voor een MR onderzoek kan dit oplopen tot 5 dagen gezien het soms complexe karakter van dit type onderzoek.
In geval van een urgentie kan uw arts het resultaat steeds telefonisch bij ons opvragen.

 

terug naar boven Kan ik een code van de beelden krijgen?

Bij elk onderzoek aangevraagd door huisartsen of specialisten van een ander ziekenhuis wordt een code meegegeven bij inschrijving. U mag ook steeds vragen achter de code van uw onderzoek.