Nieuws voor verwijzende artsen

Uitbreiding team radiologen

  • Dr Benjamin Peters, legt zich vooral toe op thoracale en cardiale beeldvorming.
  • Dr Lukasz Augsburg, legt zich vooral toe op musculoskeletale beeldvorming; ook interventionele procedures zoals drainages, bot- en weke delen biopsies en infiltraties.
  • Dr Kristof Muyldermans Kristof, legt zich vooral toe op thoracale en senologische beeldvorming.
  • Prof. Dr. Jan Gielen: professor in het vakgebied musculoskeletale beeldvorming, doet elke dinsdagvoormiddag echoraadpleging op campus Salvator.
  • Dr Inge Indesteege: februari 2020; legt zich vooral toe op NKO radiologie en neuroradiologie. In het najaar 2019 volgt zij een bijkomende opleiding in haar vakgebied in AZ St-Jan, Brugge.

 

Juni 2019

  • Upgrade van het mammotoestel in campus St-Ursula waarbij ook tomosynthese (doorsnedes maken van de borst) mogelijk is.
  • Plaatsing nieuw mammotoestel campus Salvator.

 

Met deze investeringen beschikt het Jessa Ziekenhuis op alle campussen over 3 state-of-the-art mammografie toestellen waarbij patiëntcomfort en verbeterde beeldkwaliteit in combinatie met verlaagde stralingsdosis belangrijke aspecten zijn.

 

April 2019

Plaatsing 2 nieuwe identieke CT toestellen, 1 op campus Salvator en 1 op campus Virga Jesse. Upgrade CT op campus St-Ursula .

Met deze investeringen beschikt het Jessa Ziekenhuis over de meest performante CT technologie waarbij er met een verbeterde beeldkwaliteit en een verlaagde straling gewerkt wordt.

 

 

Augustus 2018

Botdensitometrie of BMC-toestel op radiologie campus Salvator. Afspraken kunnen gemaakt worden via het call center 011 33 55 66.

 

Pacemaker of defibrillator bij MRI
MRI met patiënten met een pacemaker of defibrillator kunnen enkel een veilige MRI-scan ondergaan als ze een MRI-conditioneel toestel onder de huid dragen. Momenteel betreft het zeker nog een minderheid. En zelfs dan zijn er belangrijke veiligheidsvoorschriften die in acht moeten worden genomen in samenspraak met cardiologie en radiologie.

Voor meer informatie en afspraak kun je terecht op 011 33 55 66.

 

Digitale communicatie

 

Als je de papieren verslagen niet meer wenst te ontvangen, graag een seintje aan .... Op deze wijze sparen we het milieu en jou veel klasseerwerk.