Rekanto, bewegen om je beter te voelen!

rekanto Als je voor kanker wordt behandeld, of als je het afgelopen jaar een behandeling hebt gevolgd, dan weet je vast dat deze beproeving vaak gepaard gaat met een grote vermoeidheid en futloosheid.

 

Maar wist je dat aangepaste lichaamsbeweging je kan helpen weer wat fitter te worden zodat je kleine dagelijkse inspanningen beter aankunt?

 

De Stichting tegen Kanker werkte dan ook een programma op jouw maat uit: Rekanto!

 

 

  • Rekanto is een programma van fysieke activiteiten , speciaal ontworpen voor volwassenen die af te rekenen hebben of onlangs af te rekenen hadden met een kanker.
  • Rekanto helpt om een betere lichamelijke conditie te herwinnen en op die manier de vermoeidheid te overwinnen , dankzij activiteiten in groep (gymnastiek, aquagym, yoga, tai chi...). 
  • Rekanto is bedoeld voor patiënten in behandeling of tot een jaar na het einde daarvan. 
  • Je kunt gedurende één jaar gratis gebruikmaken van het programma Rekanto 
  • Alle lesgevers van Rekanto werden specifiek opgeleid door de Stichting tegen Kanker. Zij houden rekening met de aanbevelingen van de dokter en passen hun programma aan volgens ieders mogelijkheden. 
  • In het centrum O2+ van Hasselt organiseren we iedere donderdag van 13u30 tem 14u30 een yoga sessie.

 

Om te weten welke andere activiteiten we aanbieden in jouw buurt en hoe in te schrijven, raadpleeg je de activiteitenkaart of bel je ons op 078 15 15 50 (op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9u tot 12u).

 

Bekijk zeker ook onderstaand filmpje even