Welkom bij de afdeling maagdarmziekten. Op deze website geven we jou: 

  • Een duidelijk beeld van de verschillende type aandoeningen in de maagdarmstreek ('Ziektebeelden')

 

 

darmen shutterstock_82807969

 

De dienst gastro-enterologie van het Jessa Ziekenhuis bestaat uit 8 artsen, elk met hun eigen specialisatie. Deze multidisciplinaire aanpak maakt dat we jou een heldere diagnose en een optimale behandeling kunnen bieden, en dit steeds volgens de laatste medische ontwikkelingen.  

 

Onze dienst is actief op drie verschillende campussen, nl. campus Salvator en campus Virga Jesse in Hasselt en campus Sint Ursula in Herk-de-Stad. De verblijfsafdeling en het dagziekenhuis (ook het oncologisch dagziekenhuisbevinden zich op campus Salvator. 

 

Omwille van onze overlappende expertise, werken we ook nauw samen met onze dienst abdominale heelkunde. Dit omdat we uiteraard vaak patiënten naar elkaar dienen te verwijzen en een vlotte informatiedoorstroom willen garanderenDit vertaalt zich ook in ons online aanbod. We verwijzen namelijk vaak naar de afdeling abdominale heelkunde wanneer we spreken over aandoeningen waarvoor je een operatie nodig hebt. 

 

Ook buiten het Jessa gaan we samenwerkingen aan om jou de best mogelijke zorg aan te biedenZo bieden we samen met het UZ Leuven een hogere opleiding in de gastro-enterologie aan. 

 

Wij wensen je veel leesplezier en staan altijd open voor eventuele vragen en suggesties.