Kwaliteitslabels

Kwaliteitslabels zijn het resultaat van een streven naar verbetering dat nooit stopt. Continu verbeteren is enkel mogelijk dankzij de voortdurende inspanningen van alle artsen en medewerkers. Dat streven vertaalt zich in volgende resultaten.

 

Internationaal: NIAZ (QMentum Global)

Het Jessa Ziekenhuis heeft reeds sinds lange tijd een cultuur van kwaliteitsopvolging en -verbetering opgebouwd. Zo was het Jessa Ziekenhuis in 2008 het eerste ziekenhuis in België dat een NIAZ-accreditatie verwierf. We behaalden ook als eerste ziekenhuis voor de derde keer een ziekenhuisbrede NIAZ-accreditatie  in 2016. . De audit van 2020 werd uitgesteld o.w.v. de coronapandemie. Ondertussen werken we aan een steeds verdere verbetering van de kwaliteit op velerlei manieren.

 

Vlaamse overheid

De Zorginspectie is het agentschap van de Vlaamse overheid dat de Vlaamse gezondheidsvoorzieningen inspecteert. De kwaliteit van zorg die deze voorzieningen aanbieden aan hun gebruikers, patiënten of cliënten staat hierbij centraal. Het geeft de officiële toelating  aan een ziekenhuis om activiteiten te mogen uitvoeren.

 

Onaangekondigd komen inspecteurs van Zorginspectie kijken in het ziekenhuis voor specifieke zorgtrajecten of de wettelijk vastgelegde normen effectief worden toegepast. In 2019 checkte Zorginspectie zowel het zorgtraject van de chirurgische patiënt , als dat van de internistische patiënt. In 2018 werd ook het traject van de cardiologische patiënt onder de loep genomen. Voor deze inspectierondes voldeden we telkens aan alle wettelijke criteria.

 

 

Andere kwaliteitslabels

Voor een overzicht klik je hier.

 


Laatste aanpassing: 26 juni 2020