Na de geboorte

Meteen binding met je baby!

 

jessa-neonatologie-5 Wanneer je kindje ter wereld komt en alles normaal verloopt, leggen we het direct op je warme huid. Dit eerste samenzijn is een teder en intens moment, geniet ervan! We proberen ervoor te zorgen dat niets de rust verstoort. Vlak na de geboorte zijn de reflexen van je baby erg sterk: hij/zij zal vanzelf de tepel zoeken om te zuigen aan de borst. Dit huidcontact (skin-to-skin) bevordert niet alleen de aanmaak van melk voor borstvoeding. Het houdt je baby ook op temperatuur en de ademhaling en hartslag worden er rustig van. Heb je een keizersnede achter de rug en moet je nog even in de operatiekamer blijven? Dan neemt je partner deze rol over door de baby op dezelfde manier vast te houden…

 

Controle van je kindje

 

Is de bevalling volledig normaal verlopen? Dan komt de kinderarts binnen de 24 uur na de geboorte langs om je baby grondig te onderzoeken. Aan de hand van een hele reeks testen wordt de lichamelijke en neurologische toestand van je kindje uitgebreid gecheckt. Indien nodig kan de pediater meteen ingrijpen en extra medische hulp of gespecialiseerde verzorging bieden.

 

Soms wacht toch de couveuse…

 

Werd je kindje te vroeg geboren? Is het gewicht aan de lage kant? Lijdt het aan warmteverlies? Of heeft het gewoon een beetje extra hulp nodig? Dan wordt het opgenomen op de afdeling neonatologie (N*). Daar staat een team van gespecialiseerde kinderartsen, pediatrische verpleegkundigen en  vroedvrouwen paraat om je baby 24 uur op 24 van nabij op te volgen en te verzorgen. We hebben alle nodige kennis, expertise én infrastructuur in huis om je kindje veilig door de eerste levensweken te loodsen. Wees dus gerust, je nieuwe spruit is er in deskundige handen!