Universitaire Biobank Limburg

_BBM7961 - square

Reeds bij opstart was de lange termijn doelstelling het oprichten van een biobank om een overkoepelende faciliteit uit te bouwen voor de provincie Limburg. Dankzij een samenwerking tussen het Jessa Ziekenhuis, het Ziekenhuis Oost-Limburg en de Universiteit Hasselt werd door de oprichting van de Universitaire Biobank Limburg (UBiLim) een significante stap in die richting genomen.

 

De  Klinische Biobank van het Jessa Ziekenhuis fungeert als centrale opslagfaciliteit van de UBiLim en de reeds aanwezige expertise van de Klinische Biobank dient hierbij als basis voor de verdere ontplooiing.

 

 

Het opzetten van dit Limburgs netwerk voor biobanking zal niet alleen leiden tot een gemeenschappelijke infrastructuur, doch eveneens tot de beschikbaarheid van een groot aantal kwaliteitsvolle onderzoeksstalen, zodat het translationeel onderzoek in de provincie en daarbuiten optimaal kan worden gestimuleerd. Voor de uitbouw van dit project is financiering verkregen bij de stichting van openbaar nut "Limburg Sterk Merk".

 

Meer informatie over de Universitaire Biobank Limburg - UBiLim en de gangbare procedures en praktijken vindt u op http://www.ubilim.be/ of www.jessazh.be/UBiLim.