Welkom in het Centrum voor kinderpsychiatrie

kinderpsychiatrie

Het Centrum voor kinderpsychiatrie is een associatie tussen het Jessa Ziekenhuis Hasselt, het AZ Vesalius Tongeren en het Medisch Centrum St.-Jozef Bilzen en biedt voor de provincie Limburg een dagkliniek van 20 plaatsen aan. Het centrum bevindt zich op campus Virga Jesse van het Jessa Ziekenhuis en is ingedeeld in 3 leefeenheden:

 

  • leefeenheid 1:
    peuters, kleuters en lagere schoolkinderen 1ste leerjaar
  • leefeenheid 2:
    lagere schoolkinderen van het 2de tot en met het 6de leerjaar
  • leefeenheid 3:
    pubers en adolescenten.  

 

Het zorgaanbod is gericht op kinderen en jongeren van 2,5 tot 18 jaar met  psychische problemen of ontwikkelingsmoeilijkheden.

 

Concreet begeleiden we kinderen en jongeren met problematieken zoals autismespectrumstoornissen, ADHD, Gilles de la Tourette, stemmingsstoornissen, psychose, angststoornissen, posttraumatische  stressstoornis,  aanpassingsstoornissen, ernstige ouder-kind relatieproblemen,...

 

U vindt op deze website meer informatie over onze organisatie en werking, alsook over de wijze waarop u uw kind, uw leerling of cliënt kan aanmelden in het centrum. Als u nog vragen hebt, aarzel dan niet contact op te nemen met het centrum op het nummer 011 33 86 70. U kan ons elke werkdag telefonisch bereiken van 8u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 17u00. We nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden.