De diabEETweter

De diabEETweter is een educatieve tool over voeding en diabetes. Het is in de eerste plaats bedoeld als hulpmiddel bij het geven van educatie aan kinderen en adolescenten uit onze conventie. Echter, ook familieleden, leerkrachten, en anderen betrokkenen in de omgeving van het kind kunnen hier een kijkje nemen.

De diabEETweter is bruikbaar voor alle leeftijdsgroepen. De meeste uitleg en oefeningen zijn bewust vereenvoudigd op kinderniveau. Toch zullen sommige educatiefjes of bepaalde slides met extra informatie nog te moeilijk zijn voor jonge kinderen. Deze zijn ook eerder bedoeld als bijkomende achtergrondinformatie voor de ouders en andere begeleiders of oudere kinderen.

 

‘De diabEETweter’ is een hulpmiddel om de basisprincipes over voeding en diabetes onder de knie te krijgen, maar het kan een individueel voedingsadvies niet vervangen. Raadpleeg hiervoor uw diëtiste.

 

Gebruiksaanwijzing

  • De educatiefjes worden gepresenteerd als powerpoints die los van elkaar gebruikt kunnen worden.
  • In de educatiefjes wordt animatie gebruikt. Dit zijn specifieke effecten om bepaalde objecten of tekst zichtbaar te maken. Als er op een dia een gekleurd sterretje of balkje staat is het de bedoeling om hier op te klikken.
    educatiefjes - inleiding 1Wanneer er geen sterretjes meer staan of je hebt op alle balkjes geklikt, wil dit zeggen dat je alle informatie te zien hebt gekregen en je verder kan gaan naar de volgende dia.
  • Op sommige dia’s staat alle informatie al volledig weergegeven en zal je geen sterretje of dergelijke terugvinden. Je kan dan ook gewoon verder gaan naar de volgende dia wanneer je dit wenst.
  • Wanneer je voor de animatie op een andere figuur moet klikken dan op een sterretje of een balkje staat dit op de dia zelf vermeld.
  • Bij de meeste educatiefjes staan er leuke oefeningen op het einde. De moeilijkheidsgraad wordt aangegeven met sterretjes, gaande van 1 tot 3. De oefeningen met 3 sterretjes zijn de moeilijkste.
  • Om naar de volgende dia te gaan kan je telkens klikken op het pijltje in de rechterbovenhoek of op ‘enter’ op je toetsenbord.
  • Bij de meeste dia’s staat er extra achtergrondinformatie. Je zal deze niet altijd begrijpen. De informatie is ook bedoeld voor je begeleider, je ouders of als je wat ouder bent. Wil je zelf graag wat meer uitleg, klik dan op het vraagteken. Dit ziet er zo uit:


educatiefjes - inleiding vraagtekenEn nu aan de slag via onderstaande linkjes!