Het verblijf

De opname 

Na het onthaal op de afdeling, zal de verpleegkundige u naar de kamer begeleiden.
De pré-operatieve vragenlijst wordt met u overlopen. Uw kind krijgt een operatiehemdje en een naambandje. Indien nodig zal de operatiestreek onthaard worden. Voor het vertrek naar de operatiezaal krijgt uw kind medicatie toegediend ter voorbereiding van de narcose.

 

De ingreep 

Eén van de ouders mag met het kind mee in de operatiezaal tot het slaapt. Na de ingreep mogen mama of papa ook terug bij het kind, zodat het kind onmiddellijk een vetrouwd gezicht ziet bij het ontwaken. Ondertussen wachten mama en papa op de kamer van hun kindje. Klik hier voor meer informatie over anesthesie bij kinderen.

 

operatie

 

 

 

Na de operatie

Na de operatie worden u en uw kind teruggebracht naar de kamer. De toestand van uw kind wordt opgevolgd door de verpleegkundige. Er wordt afgesproken wanneer uw kind opnieuw mag eten en drinken.

 

Jullie kunnen samen naar huis zodra uw kind zich goed voelt en de behandelende arts uw kind heeft ontslaan. Houdt rekening met de mogelijkheid dat het ontslag pas in de late namiddag kan plaats vinden.

 

Indien u formulieren nodig heeft voor school, familiaal verlof, of verzekering kan u dit vragen aan de behandelende arts bij het ontslag.