Activiteiten en leuke extra's

Groetjes doen

Wil je je broertje, zusje, vriendje, vriendinnetje, ... verrassen met een kaartje? Stuur dan snel een elektronisch wenstelegram. Een kleine moeite waar je hem of haar vast een groot plezier mee doet!

 

TeddyBear Hospital

TeddyBear Hospital vindt jaarlijks in het Jessa Ziekenhuis plaats en heeft als doel kinderen tussen 4 en 6 vertrouwd te maken met het ziekenhuis en doktersbezoeken.

 

 

Hospi Avontuur

PXL Hasselt, Jessa Ziekenhuis en CM hebben samen hun schouders gezet onder HospiAvontuur, een app waar mascotte Hospi Koe kinderen doorheen het hele ziekenhuistraject meeneemt. Zo kunnen we jonge kinderen voorbereiden op hun opname en ervoor zorgen dat ze minder stress ervaren. Lees er alles over via Hospi Avontuur | CM.

 

Op bezoek met de klas

Kleuterscholen kunnen met de hele klas een bezoek brengen aan het ziekenhuis. De pedagogisch medewerker van onze speelzaal geeft de kinderen dan een rondleiding doorheen de belangrijkste plaatsen in het ziekenhuis en geeft uitleg op kindermaat. Zo kunnen kinderen zich een beeld vormen van hoe het er in een ziekenhuis aan toe gaat, wat hen ook zal helpen als zij in de toekomst met het ziekenhuisgebeuren geconfronteerd worden.

 

Geïnteresseerd? Dan mag de school contact opnemen met de pedagogisch medewerker van de speelzaal (tel. 011 33 93 72).

 

Mindfulness bij kinderen

Wanneer je geconfronteerd wordt met kanker, verandert jouw leven en dat van je directe omgeving drastisch. Ook je (klein)kinderen gaan een nieuwe en stresserende periode tegemoet, die gepaard kan gaan met angst, verdriet en verminderd concentratievermogen.

 

Vaak merken patiënten bij hun (klein)kinderen gedragsveranderingen op. De invloed van de situatie op het leven van de betrokken kinderen is vaak één van de grote bezorgdheden van patiënten.

 

De training is er op gericht om kinderen te leren omgaan met de complexe emoties en bezorgdheden die de ziekte van hun (groot)ouder met zich meebrengen. Het biedt bovendien de kans om hun angst en verdriet met leeftijdsgenoten te delen.

 

Op deze deelwebsite lees je hier meer over.

 

Spelletjesboek Kaat en Milan

Wachten in het ziekenhuis, het is voor grote mensen vaak al zenuwslopend, laat staan voor onze kleintjes … Om voor de nodige afleiding te zorgen heeft het Jessa ziekenhuis een boekje ontworpen met allerlei spelletjes, die ook een beetje verbonden zijn met het onderwerp ‘ziekenhuis’.

 

De boekjes zijn te verkrijgen op afdelingen waar kinderen vaak komen (als patiënt, of bezoeker). Zo gaat de tijd een beetje sneller om, en tegelijkertijd steken kinderen op een speelse wijze wat meer op over het ziekenhuis. De spelletjes hebben verschillende moeilijkheidsgraden (die worden aangegeven met lieveheersbeestjes), voor zowel kleine als grotere kinderen.