Kids op intensieve

Wanneer een familielid opgenomen wordt op de dienst intensieve zorgen, is dit voor zowel grote als kleine mensen een ingrijpende gebeurtenis. Hoewel we als ouder kinderen graag willen behoeden voor confronterende en beangstigende situaties, weten we ondertussen dat kinderen er veel meer baat bij hebben wanneer ze wel betrokken worden. Wanneer kinderen dit zelf graag willen, moeten ook zij zeker de kans krijgen op bezoek te komen op de dienst intensieve zorgen.

 

Wel is het van belang dat dit bezoek goed wordt voorbereid, begeleid, en achteraf wordt nabesproken. Hier lees je wat hierin belangrijk is.

 

Voordat je kinderen meeneemt naar de dienst intensieve zorgen, spreek je daarover best een verpleegkundige aan op de afdeling. Zij zullen samen met jou zoeken naar een gepast moment om de kinderen te ontvangen, jullie alvast adviezen geven over hoe dit aan te pakken, en zorgen dat zoveel mogelijk beangstigende apparatuur bij de patiënt, kamer en afdeling wordt weggewerkt.

 

De kinderpsycholoog en orthopedagoog van het ziekenhuis kunnen hierin ook adviezen geven, en/of eventueel tijdens of na zo’n bezoek ondersteuning bieden.