Medicatie

Als je ziek bent, dan krijg je vaak een medicijn. Een medicijn maakt je weer beter en neemt je pijn weg. Hieronder zie je wat jouw medicijn kan zijn.

 

Pillen

Pillen zien er vaak uit als snoepjes (maar dat zijn ze niet). Helaas smaken ze niet altijd zo lekker. Pillen heb je in allerlei vormen, kleuren, geuren en smaken. Sommige moet je doorslikken met water, sommige moet je opzuigen en andere moet je pletten en mengen in water.

 

IMG_6189

 

 

Siroopjes

Siroopjes zitten vaak in een fles en bij die fles zit een minibeker waaruit je kan drinken. Soms zit het drankje ook in een spuitje, maar dit is een spuitje zonder naald en dient dus niet om te prikken! Het spuitje met het drankje kan je gewoon leegspuiten in je mond.

 

IMG_6182 IMG_6186

 

Poeder

Poeder doe je eerst in een glas water. Zo gaat het water brubbelen. Even goed roeren en dan het glas leeg drinken…

 

IMG_6199

 

 

Druppels

Er bestaan speciale medicijnen die je in je neus, oren, ogen of op je tong moet doen. Vaak zien ze eruit als regendruppels. Gelukkig bestaan die druppels, want het zou maar gek zijn moest je een pil door je neus of oren moeten duwen.

 

IMG_6195
 

 

 

Suppo

Een suppo is een pil die je in je poep moet steken. Een suppo gaat heel gemakkelijk naar binnen. Dit kan even raar voelen, maar het doet geen pijn.

 

IMG_6197
 

 

 

Puffer

Een puffer is een holle buis met aan de ene kant een doosje met medicijnen en aan de andere kant een stukje dat je aan je mond moet plaatsen. Zo adem je het medicijn dan in.

 

IMG_5699 IMG_5694

 

Aerosol (verneveltherapie)

Dit toestel verandert je medicijn in een soort mist die je dan gewoon kan inademen via een masker. Het ruikt een beetje gek.

 

IMG_5663 IMG_5685
IMG_5676 IMG_5691

 

Infuus

Soms geven we een medicijn via een infuus. Klik hier als je hier meer over wil weten.

 

IMG_6238 DSC_2363

 

Blokjes - geel