Nieuws

Ouderen met Flair

Tijdens de seniorenweek stellen we met genoegen de negende editite van ons magazine “Ouderen met Flair” voor. Het thema van dit nummer is ‘taboes in de ouderenzorg’. Onze medewerkers van de afdeling geriatrie stellen dit magazine zelf met veel enthousiasme samen.

 

Veel leesplezier!

 

Klik hier om het magazine online te lezen.

 

Een eerste blik op het Vlaamse regeerakkoord

De nieuwe Vlaamse regering is een feit. In een omvangrijk regeerakkoord schetst de regeringsploeg haar plannen voor de komende vijf jaar.

 

In een eerste analyse vindt de Vlaamse Ouderenraad verschillende van zijn prioriteiten voor ouderen in het regeerakkoord terug. Dat is hoopgevend. Tegelijk roept het regeerakkoord diverse bezorgdheden op, en blijven een aantal prangende vragen voorlopig onbeantwoord.

 

Hier vind je een selectie van maatregelen die in het oog springen.

 

 

Sporten & fietsen

Vanaf nu vind je hier ook een mooi overzicht van sportclubs en  fitnesscentra, Basic-Fit en fietshandelaars waar je recht hebt op personeelskorting.

 

Kankertelefoon wordt (gratis) Kankerlijn

De kankertelefoon is omgedoopt tot de Kankerlijn. De organisatie VLK (Vlaamse Liga tegen Kanker) is van oordeel dat deze naam beter de dienstverlening per telefoon en online weerspiegelt.

 

Meer info: Kankertelefoon wordt (gratis) Kankerlijn