Viering 25 jarig jubileum JOZ senioren Hasselt

naamloos (21 van 60) Op vrijdag 31 mei bestond de JOZ senioren 25 jaar.

 

Dit zilveren jubileum werd gevierd in de aula van het Salvatorziekenhuis met een academische zitting gevolgd door een uitgebreide receptie.

 

De gastsprekers alsook de163 deelnemende leden werden ontvangen door het bestuur.

 

Moderator Kristof Hayen leidde het hele gebeuren in goede banen.
Tussen elke gastspreker in zorgden de zussen Eva en Lotte Bylois voor een muzikaal intermezzo met piano, viool en zang.

 

Richard Deceulaer nam als voorzitter eerst het woord en was trots op zijn vereniging die uitgegroeid is tot 300 leden. Er worden tijdens een 10-tal bestuursvergaderingen per jaar veel activiteiten georganiseerd waar elk lid wel zijn of haar gading vindt.

 

Dhr. Rik Dehollogne, schepen van de stad Hasselt, onderstreepte als eerste gastspreker het belang van verenigingen voor gepensioneerden om actief te blijven en sociale contacten te onderhouden.

 

Dhr. Ludo Meyers, directeur patiëntenzorg van het Jessaziekenhuis, besteedde veel aandacht aan hoe het er vroeger aan toe ging in het ziekenhuis en hoe alles is geëvolueerd. Hij verontschuldigde de algemeen directeur Dr. Yves Breysem, die de leden van onze vereniging ambassadeurs van het Jessaziekenhuis noemt.

 

En dan was het tijd voor wat ontspanning.
Lowieke, alias Ludo Hermans, bracht op een ludieke manier het vroegere reilen en zeilen van het ziekenhuis in beeld en liet iedereen hartelijk lachen met zijn schalkse opmerkingen en foto’s uit de oude doos.

 

Dhr. Albert Steegmans, oud hoofdverpleegkundige en voormalig voorzitter van de vereniging, vertelde in het kort hoe vroeger een elitegroepje van een twaalftal personen de kern van de toenmalige vereniging VOZ vormde. Albert heeft er voor gezorgd toen hij voorzitter werd, dat de vereniging voor iedereen toegankelijk werd, dus ook voor het “voetvolk”. Hij las nog een fijne maar diepzinnige tekst voor over zelfrelativering.

 

Als afsluiting van de zitting gaf Richard samen met Gerard Stulens de penningmeester, een cheque van 815 euro aan Ludo Meyers voor de goede doelen van het Jessafonds. Dit was het inschrijvingsgeld van de deelnemers.

 

De receptie was een geslaagde apotheose. Door het zomerse weer kon men buiten een lekker glas Cava of fris drinken en zich tegoed doen aan de uitstekende hapjes.

 

En nu op naar de volgende 25 jaren.

 

Fotoboek

De foto's van de viering vind je hier.