Petanque

petanque 15 feb 2019 2 Iedereen wordt via diverse kanalen aangespoord om fysisch actief te zijn en te blijven: joggen, sportelen, (duur) fitness abonnement…. Leden van onze seniorenvereniging JOZ kregen de uitnodiging om op een bescheiden wijze sportief te zijn. Met 22 schreven ze zich in voor een namiddagje petanque spelen in de P.C. Genk in de Melbergstraat. Wat niemand verwacht had gebeurde. De warmste 15° februari ooit zorgde ervoor dat alle matchen buiten konden doorgaan.

 

Sommigen deden voor de tweede keer in hun leven mee, na onze activiteit van september 2018, terwijl anderen moesten terugblikken op hun spelletjes met hun opgroeiende kinderen ergens op één of ander strand. Dus trok iedereen na een korte initiatie over de spelregels met zonnebril en nieuw aangekochte ballen naar buiten.

 

Door loting werden de ploegen samengesteld. Op 4 pleinen bekampten 2 ploegen van 2 mekaar terwijl verderop de overblijvende 6 leden in triplette speelden.


Tijdens de pauze werd opnieuw geloot voor de volgende match ondertussen genietend van een drankje in de riante cafetaria.


De talrijk opgekomen dames stonden zeker hun “mannetje” en bewezen alzo dat petanque een gender mixt sport is.


Iets na de klok van vijf en na 3 matchen met telkens een nieuwe ploegmaat kon Richard de rangschikking bekend maken. Hij beklemtoonde dat er geen bekers overhandigd zullen worden. De spirit is net zoals vorig jaar, waar er enkel voor spek en bonen werd gespeeld, nu voor een appel en een ei gespeeld werd. Inderdaad je raadt het al: de tweede ging met 6 bio eieren en John die als eerste eindigde met een kilo appelen naar huis.

 

We mogen gerust stellen dat het alweer een gezellige en sportieve namiddag werd.


De volgende sportnamiddag zit er eerdaags aan te komen: hou je mailbox in de gaten.

 

Tot volgende keer.

 

Foto's

De foto's vind je hier.