Degustatie-avond JOZ Senioren

Op 14 november werd de jaarlijkse wijndegustatie-avond georganiseerd in de polyvalente zaal van de campus Virga Jesse.

 

Dit jaar kon men proeven van allerlei soorten bubbels.


De heer Valère Peeters bezit een grondige kennis over het ontstaan en de bereiding van deze heerlijke dranken. Hij wist de aanwezigen dan ook zeer te boeien door zijn verhaal en de bijhorende dia’s. Men kreeg de kans om elke besproken drank te proeven en daar werd enthousiast gebruik van gemaakt!  Elke soort werd begeleid door een exquise aangepast hapje, bereid door Richard en Eugene.

 

Als eerste drank was er Cava, (Comte de foix  €8.40) uitSaint Sadurni d’Anoia-Spanje en een paellasalade met chorizo.

Een Pinot SpumanteRosé (bacio della luna €9.50) uit Valdobbiadene - Italië en cambozolataart.
Prosecco (Montelliana – Treviso €11.15) eveneens uit Italië en een minibroodje Vitello Tonato.
Vervolgens kwam er Belgische mousserende kwaliteitswijn aan de beurt uit Jesseren (Borgloon), Optimbules (MCN Robijn €18.50) begeleid door een penspakketje met appel.
Een Crémant de Bourgogne Brut (Domaine Jean Luc Joillot €15.70) en een bubbelsoepje met boschampignons en rozemarijn.
En last but not least Champagne Louis Casters  (Cuvée Superieure Brut €20.00) uit Dammeries-Frankrijk en een hertenragout met peperkoek.

 

Het werd een sublieme avond!

 

Receptjes

 

De receptjes van alle hapjes bij de bubbels vind je hier.

 

Fotoreportage

 

De foto's van de degustatie-avond vind je hier.