Op stap in Halle

20110908 - Halle Op donderdag 8 september trokken 64 JOZ-senioren onder een zwaarbewolkte hemel per bus richting Halle. Bij aankomst werden ze in twee groepen verdeeld. Met de ene groep ging het richting distributiecentrum Colruyt, de andere trok naar het streekproducten centrum in Halle.

 

Achter de schermen van distributiecentrum Colruyt

 

Bij Colruyt werden we onthaald met frisdrank, koffie en gebak. Ondertussen kregen we een bedrijfsfilmpje te zien over het hele gebeuren bij deze firma. Nog steeds een familiebedrijf met aan het roer Frans Colruyt. Daarna trok een gids met ons door het bedrijf. Van het wassen van de diepvrieswagentjes over de diepvries zelf (-26°C) naar de groetenontvangst, het triëren en verpakken van groenten en fruit, zuivel koelhal, kaas versnijdingshal, de retourkade, het wassen en sorteren van de plastiek bakken, het verwerken van het verpakkingsmateriaal en als laatste de pick-order machines. Deze zijn - volgens de gids althans - het pareltje van het bedrijf. Een geweldige organisatie om alles juist en tijdig in de filialen te krijgen. Zonder computer en streepjescode is dit tegenwoordig niet meer te doen.

 

Centrum streekspecialiteiten

 

In het centrum voor streekspecialiteiten kregen we een film- en diaprojectie over het maken van appel- en kriekenwijnen, jenevers en geneeskrachtige schnaps en plaatselijke kazen. Uiteraard was ook proeven en eventueel kopen mogelijk. Sommigen maakten van de gelegenheid gebruik om een kaarsje te branden bij de zwarte Madonna in de hoofdkerk van Halle, anderen zochten een kapelletje om de plaatselijke Geuze te proeven. ‘s Middags volgde een heerlijke broodmaaltijd in herberg “De Oude Pruim” in Beer-sel, rechtover “De Neue Pruim”.

 

De dag werd afgesloten in restaurant “Den Boomgaerd” in Wolvertem waar wij een heerlijk 3-gangenmenu kregen voorgeschoteld met aangepaste dranken. Toen we rond 21 uur moe en voldaan in Hasselt aankwamen, viel het hemelwater uit de lucht.